Atık Su Arıtma Sistemleri – Zetaş Kimya https://zetaskimya.com Modüler Su Deposu | Su Deposu | Yağ Ayırıcı Mon, 05 Dec 2022 11:35:41 +0000 tr hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.2 https://zetaskimya.com/wp-content/uploads/2022/08/cropped-cropped-zetas-fav-32x32.png Atık Su Arıtma Sistemleri – Zetaş Kimya https://zetaskimya.com 32 32 Bioproses Atık Su Arıtma https://zetaskimya.com/portfolio/bioproses-atik-su-aritma/ Fri, 10 Jun 2022 14:34:32 +0000 https://zetaskimya.com/?post_type=portfolio&p=11143 Bioproses Atık Su Arıtma, sürdürülebilir ve yüksek verimli bir arıtma yönteminin gerekli olduğu çok çeşitli endüstriyel su arıtma uygulamalarında kullanılabilir. Çözümlerimiz ve sistemlerimiz ozon, oksidasyon ve gelişmiş oksidasyon prosesine (AOP) dayanmaktadır ve çeşitli uygulamalarda kirleticileri, toksinleri ve diğer birçok kirleticiyi sudan önemli ölçüde azaltır ve hatta tamamen ortadan kaldırır.

Zetaş Kimya su arıtma çözümleri, ilaç üretimi , süt ürünleri , biracılık , sera , atık su arıtma tesisleri, şişeleme tesisleri ve tekstil üretimi gibi endüstrilerde dünya çapında kurulmuştur . Ayrıca ticari yüzme havuzları , akvaryumlar ve su parkları için su arıtma çözümleri de sunuyoruz . Su arıtma uygulamalarımız, proses suyundaki kirleticileri ortadan kaldırmayı amaçlayan birçok farklı endüstri için geliştirilmiştir ve uyarlanabilir.

Ozonun su arıtımında tipik kullanımlarından bazıları şunlardır: Kimyasal içermeyen ağartma, BOİ ve KOİ tedavisi , yerinde temizlik (CIP) , hem bira fabrikalarında hem de içecek üretiminde aroma bileşiklerinin giderilmesi ve şişe durulama. Sistemlerimiz ayrıca, kargo gemilerinden tahliye edilmeden önce sudaki patojenleri ortadan kaldırmak ve balast suyundaki kontaminasyonu azaltmak için kullanılır.

Ozonetech su arıtma çözümleri, standart ayarlarla kullanıma hazır olarak teslim edilir veya özel gereksinimlere uyacak şekilde özel olarak yapılabilir. Tüm sistemler, her seferinde doğru sonuçların elde edilmesini sağlamak için pilot testler yaptığımız, iyi yapılandırılmış adım adım bir süreçle teslim edilir.

 

 

]]>
MBR Sistemi https://zetaskimya.com/portfolio/mbr-sistemi/ Fri, 10 Jun 2022 13:11:27 +0000 https://zetaskimya.com/?post_type=portfolio&p=11138 MBR Sistemi

İleri arıtım teknolojileri arasında yer alan ” MBR Sistemi Nedir? ” ve ” Nasıl Etki Eder? ” gibi sorularınıza yanıt bulabileceksiniz. Küçük alanlarda verimli arıtma işlemlerinin gerçekleştirilmesi için bu sistemlere ihtiyaç duyulmaktadır. Arıtma teknolojileri arasında yer alan en verimli ve faydalı sistemlerle tanışmanızı sağlayan ” MBR Sistemi Nedir? ” Sorusunun yanıtını alarak daha etkili sonuçlara ulaşabilirsiniz.

Atık su arıtımının ileri seviyesi olan ve biyolojik arıtım prosesi ile yarı geçirgen membran teknolojisini bir arada tutan MBR sistemi sayesinde daha fazla tasarruf elde etmek mümkündür. Atık suyun etkin bir şekilde geri kazanılmasını sağlayan bu sistemle ilgili pek çok soru ortaya çıkmaktadır. Arazi masraflarının yoğun olduğu bölgelerde, daha az yer kaplaması sebebiyle MBR sisteminin kullanıldığına dikkat çekebiliriz.

MBR Sistemi Neden Önemli?

Günümüzde bu sistemlerin önem kazanmasında bazı faktörler etkili olmaktadır. Düşük alanlara gereksinim duyanların ve yüksek arıtma kalitesini elde etmek isteyenlerin tercihi olan MBR Sistemi nedir? Sorusunun yanıtını almanız gerekmektedir. Bu konuda hakkındaki tüm bilgileri elde edebilir ve gelişmiş aktif çamur sistemleri ile tanışabilirsiniz. Biyolojik reaktörleri ve membran teknolojisini birleştiren MBR Sistemi ‘ne göre çeşitli evreler bulunmaktadır. Biyolojik arıtma işlemlerinin sonrasında ultrafiltrasyon (UF) veya mikrofiltrasyon (MF) membranlarını kullanacak olan bu sistem içerisinde ayrıştırma evresine yer verilmektedir.

MBR Sistemi ‘nin Amaçları Nelerdir?

Biyolojik açıdan bakıldığında parçalanabilir özelliğe sahip bileşenlerin, mikroplardan arındırılması amacıyla kullanılan MBR Sistemi Nedir? Amaçları Nelerdir? Soruları ortaya çıkmaktadır. Bulanıklığa neden olan sebeplerin en aza indirgenmesinde fayda görülen bir sistemdir. Atık suyun geri kazandırılmasında ve endüstriyel alanlarda kullanılan suların iyi kalitede arıtılmasında olumlu sonuçları elde etmenizi sağlayacaktır. Gelişen teknolojinin faydaları arasında yer alan atık suyun geri kazandırılması için bu sistemlerden faydalanmanız gerekmektedir. Tesislerinizde alan ihtiyaçlarını azaltan ve teknolojik biçimde yüksek verimde atık su kullanmanızı sağlayan arıtma sistemleri ile hemen tanışabilirsiniz. Arıtma sistemleri ile ilgili detaylı bilgilere ve eğitimlere göz atabileceğiniz platformumuzda kaliteli sonuçlar sizi bekliyor olacaktır.

MBR Sistemi Hangi Alanlarda Kullanılır?

Evsel veya endüstriyel nitelikli alanlarda atık suların geri kazanımı için MBR sistemi kullanılmaktadır. Bununla birlikte MBR Sistemi Nedir? Nasıl ve hangi alanlarda kullanılır sorusuna daha detaylı yanıtları bulabilmek için gerekli incelemeleri gerçekleştirebilirsiniz. Kullanım alanları arasında yer alan diğer yerler ise şu şekildedir:

  • Atık su kullanılması uygun olabilecek projeler
  • Atık suyun sulama suyu olarak kullanılmasını sağlayan alanlar
  • Çeşitli faktörlerden kaynaklı yüksek kirliliğe sahip olan suların arıtılması gereken alanlar
  • Yüksek su tüketimini gerçekleştiren tesislerde atık suyun arıtılmasıyla tasarruf edilecek alanlar,

 

  • Artan kapasite ile birlikte atık su arıtma sistemleri ve tesisleri yeterli olmayan alanlar şeklindedir.

Kullanılacak alanlara ve atık suyun türüne göre farklı membran seçimlerinde bulunmak mümkündür. Tesislerinizin büyük ölçekli olması halinde, daha düşük maliyetli sistemlere kavuşabilir ve yeni geliştirilmiş ucuz membran seçimlerine göz atabilirsiniz.

MBR Sistemi Avantajları ve Faydaları Nelerdir?

Diğer sistemlere göre daha avantajlı olabilen MBR sistemi ile ilgili bazı önemli detaylar bulunmaktadır. Klasik bir aktif çamur sistemine oranla daha faydalı olan bu sistemlerin avantajları arasında:

  • Kaliteli ve hijyenik suyun elde edilmesi,
  • Düşük alana gereksinim duyulması,
  • Azot gideriminin daha yüksek seviyelerde olması,
  • Reaktör için ihtiyaç duyulan alanın düşük olması ve oluşan çamur seviyelerinin düşük miktarda olması,
  • Daha az iş gücüne ihtiyaç duyulması,
  • Kolay taşınması ve hızla kurulumunun gerçekleşmesi,
  • Birbirinden farklı büyüklüklerde ve kapasitelerde hızla adaptasyon sağlanması yer almaktadır.

Yüksek verimlilikte organik madde giderimini sağlayan MBR sistemi ile tanışabilir ve arıtılması zor olan atıklarda uygulayabileceğiniz yöntemler sayesinde tasarruf elde edebilirsiniz.

MBR sistemi

MBR sistemi

]]>
MBBR Sistemi https://zetaskimya.com/portfolio/mbbr-sistemi/ Fri, 10 Jun 2022 13:00:20 +0000 https://zetaskimya.com/?post_type=portfolio&p=11136 MBBR Sistemi

Atık suyun en iyi şekilde değerlendirilmesi için kullanılan teknolojik sistemler arasında MBBR Sistemi Nedir? Sorusuna yanıt arayabilirsiniz. Birbirinden farklı kaynaklardan iletilen suların temizlenmesi ve arıtılmasında etkili sonuçları elde etmenize olanak verilmektedir. Hareketli Yataklı Biyo-Reaktör olan (MBBR) ile oluşturulan alanların geniş bir yüzeye sahip oldukları görülmektedir. Özel biyo-kütle taşıyıcısının kullanılmasına uygun olarak tasarlanan sistemler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Tesis kapasitesinin artırılmasında ilave tanklara gereksinim duyulmayacak bu sistem ile önemli avantajlar elde edilecektir.

MBBR Sistemi Amaçları Nelerdir?

Yeni bir tesis kurulması aşamasında maliyetleri düşüren esnek yapısı ile MBBR sistemi tercih edilmektedir. Evsel veya endüstriyel alanlarda kullanılarak önemli hedefleri sağlamaktadır. Azot ve fosfor giderimi sağlayan MBBR Sistemi Nedir? Sorusunun yanıtını uzmanlardan almanız gerekmektedir.

MBBR Sistemi Alanları Nelerdir?

Çıkış suyunda yüksek kalite verimini elde etmek isteyen alanların tercihi MBBR sistemi olacaktır. Böylece atık su arıtma tesislerine yönelik kapasite artışlarının olduğu gözlemlenecektir. Diğer yandan ise endüstriyel atık su arıtımı yapılacak tesisler için önemli sistemleri barındırmaktadır. Atık su arıtma sistemlerine yönelik en avantajlı çözümler arasında yer alır. Maliyet yönünden avantaj elde etmek isteyen tesislerin uygulama alanlarında etkileyici sonuçları sağlamaktadır.

MBBR Sistemi Faydaları Nelerdir?

Aktif çamur sistemlerine göre daha yüksek katı alıkonma süresine sahip olan hareketli yatak biyofilm reaktörlerde pek çok risk düşük seviyelere indirgenmektedir. Biyokütlenin kaybedilme riskini azaltan MBBR Sistemi Nedir? Hangi avantajları sağlar? Sorularına yanıt bulmanızı sağlıyoruz. Hareketli yatak biyofilm reaktörlerde (MBBR) ile yavaş biçimde büyüyen mikroorganizmaların gelişimi için uygun ortamlar sağlanmaktadır. Tesis kapasitesinin yaklaşık 2 katına yükselmesini sağlayan bu teknoloji ile daha iyi performans elde edilmektedir. Diğer avantajları arasında:

  • Konvansiyonel sistemlere göre daha az yere ihtiyaç duyulması,
  • Daha düşük çamur oluşuma sahip olması,
  • Arazi sorunu yaşanan yerler için uygun sistemler olması,
  • Yüzey alanı artırılabilen bu sistemler ile küçük hacimde arıtılmaların gerçekleştirilmesi,
  • Daha yüksek kalitede su veriminin sağlanması,
  • Mevcut sistemlerin daha verimli çalışması yer almaktadır.

MBBR ve MBR Sistemi Arasındaki Farklar Nelerdir?

Kaliteli personellerle gerçekleştirilmesi gereken MBBR sistemi için dikkat edilmesi gereken hususlar bulunmaktadır. MBBR ve MBR sistemleri arasındaki farkları incelediğinizde hangisinin daha uygun ve az maliyetli olduğunu görebilirsiniz. Kolaylıkla kullanılan sistemlerde atık suyun daha verimli şekilde elde edileceğini görebilirsiniz. MBBR prosesinde ters yıkama veya geri devir çamuru akışlarına gerek duyulmayacağını vurgularken, MBR için sistemlerin çalışma şartlarında nelere dikkat edileceğini aktarıyoruz. Pratik ve avantajlı uygulamaları kapsayan MBBR ile ilgili eğitimleri kaliteli bir şekilde alabilirsiniz. Böylelikle moleküler düzeyde daha kaliteli ve verimli sonuçlar sizi bekliyor olacaktır. Az bakım gerektiren MBBR sistemi kendi kendisini idare etmektedir. MBR sistemi ile arasındaki farklar ise şu şekildedir:

  • MBBR sistemi, MBR sistemine göre daha az yatırım maliyetini gerektirmektedir.
  • MBBR sisteminde, MBR’ye göre Giriş AKM değerinin düşük olmasına dikkat edilmektedir.
  • MBBR sisteminde diğer sisteme göre çalışması için herhangi bir kimyasal kullanmanıza gerek kalmamaktadır.
  • MBBR proses işletmesi, diğer sisteme göre çok daha basittir.
  • MBBR ‘nin MBR ‘ye göre toksik maddelerin giderilmesinde geri planda kaldığı bilinmektedir.
  • MBR ile daha kaliteli arıtılmış su elde edilmektedir.
  • MBBR sistemi ile elde edilecek atık su bahçe sulama alanında kullanılmaktadır.
  • Her iki sistemin de çalışabilmesi için blower ihtiyacı bulunmaktadır.
]]>
Lamella Çökeltme Ünitesi https://zetaskimya.com/portfolio/lamella-cokeltme/ Fri, 10 Jun 2022 12:55:05 +0000 https://zetaskimya.com/?post_type=portfolio&p=11133 Lamella Çökeltme Ünitesi, yüzey alanını arttırarak küçük hacimlerde bile verimli bir çökeltme işlemi sağlamak amacıyla kurulmaktadır.  Bu sisteme; yüzey alanının artmasını sağlayan 55 derecelik açıyla sisteme yerleştirilen lamella plakaları eklenmektedir.

Lamella Çökeltme Ünitesi, yer problemi olan tesislerde sıklıkla kullanılır.  Dairesel köprüler ise; arıtma tesislerindeki çökeltme havuzlarında ve çamur yoğunlaştırma havuzlarında kullanılmaktadır. Havuz dibinde biriken çamuru tek bir noktada toparlayabilmek için köprüler kullanılır.

Ünitelerin dibinde biriken çamur, bir pompa yardımıyla uzaklaştırılmaktadır. Bu şekilde çıkışta berrak bir su sağlanmaktadır.

Lamella Çökeltme Ünitesi

Çökeltme, sıvı içerisinde bulunan yabancı cisimlerin ayrıştırmaya yarayan kuvvetli bir yöntemdir. Lamella tip çökeltme üniteleri sayesinde suda bulunan sert cisimler rahatlıkla ayrışabilir. Suda bulunan iri parçalar genellikle suyun etkisi ile kendi kendine erirken, ufak parçaların erimesi ve parçalanması daha zordur. Bu yüzden çökeltme sistemi kullanılması çok yararlıdır. Ufak cisimlerin ayrışması için kimyasal madde kullanımı ile topaklanma yapılarak çökeltme sağlanmaktadır. Lamella çökeltme üniteleri suyun yüzeyinde olan iri parçaları lamel adı verdiğimiz kümeden geçerek suyu hijyenik bir yapıya dönüştürür. Bu işleme çökeltme denilir. Birçok çökeltme sistemi arasında en iddialı olan ünite Lamella tip çökeltmelerdir.

Lamella sözcük anlamı ile ince tabaka anlamına gelmektedir. İnce bir tabakadan meydana gelen sistem montajlamada isteğe bağlı olarak dikdörtgen olabileceği gibi yuvarlak olarak da kurulabilmektedir. Çökeltme Sistemleri yapı itibari ile gövde ve lamel bölümleri plastik olarak tasarlanmış olup, iskelet yapısı paslanmaz çelik demirdendir. Yüzey kaplamasında epoksi boya kullanılmaktadır. Sistem, standart yapılarda bir ila on beş metrekare arasında değişkenlik gösterse de özel olarak da isteğe bağlı düzenlemesi yapılmaktadır.

Çökeltme Sistemlerine göre Lamella yapıya sahip çökeltmelerde çok daha etkili sonuçlar almak mümkündür. Bunun yanı sıra sabit bir sisteme sahip olduğundan kolaylıkla kullanılabilirler. Birçok farklı üniteye göre ekonomik olarak karlı bir yatırımdır. Hem etkin hem de bütçeye uygun bir sistem arıyorsanız lamella tip ihtiyacınız olan her şeyi sağlayacaktır. Bağdaşık bir yapısı olduğundan elektrik sorunu yaşama gibi bir şey söz konusu değildir. Genellikle enerji üretimini işletmelerinde, atık su ve içme suyu işletmelerinde çökeltme sistemleri sıklıkla kullanılmaktadır.

Çökeltme yapılan sular cisimlerden arındırılarak, daha saf bir hale dönüşür. Böylelikle suyun kalitesi arttırılarak daha güvenli bir şekilde kullanımı sağlanır. Sanayide arıtma olarak kullanılabilecek en güvenli sistemler arasında lamella tipli arıtmalar yer almaktadır. Dairesel lamella ile dikdörtgen lamella birbirinden oldukça farklıdır. Konum ve talebe göre değerlendirilip tesisler için en uygunu uzmanlarca tavsiye edilir. Dolayısı ile her iki modelde ihtiyaca cevap veren etkili yapılardır. Aralarındaki fark sadece görseldir.

Ön arıtma üniteleri nelerdir?

Ön arıtma, işletmelerde meydana gelen atık suyun sert cisimlerden ayrılmasına yarayan çok saf bir sistemdir. İçeriğinden kimyasal madde bulundurmayan bu üniteler iki gruba ayrılmaktadır. Dairesel ön çöktürme ve dikdörtgen ön çöktürme ünitesi olarak karşımıza çıkmaktadır. İkisinin de kendine has işlevleri bulunmaktadır.

Çöktürme havuzları, bir çeşit yardım ekipmanı gibi işlev görür. Bunun nedeni atık sularda bulunan kum ve benzeri maddelerin ayrıştırarak kendisinden sonra işleme geçecek olan sisteme büyük kolaylık sağlar böylece arıtma daha sağlıklı bir şekilde sağlanır. Çöktürme havuzları yatay akışlı, sert madde temaslı ve plakalı olarak üç gruba ayrılmaktadır.

Lamella Çökeltme Ünitesi

Lamel Çokeltm

Ön çöktürme tankı ne işe yarar?

Ön çöktürme tankı, atık katı suyun içerisinde bulunan katı cisimlerin temizlenmesinde etkilidir. Çamur, köpük, yağ, yüzeyde kalan kirli birikintileri ayırmada oldukça etkilidir. Bunun yanı sıra katının yoğunlaştırma özelliği de bulunmaktadır. Ön çöktürme tankı bu özellikleri sayesinde ekonomik olarakta işletmelere katkı sağlamaktadır.

Ön çöktürme havuzu ne işe yarar?

Atık sulara karışmış olan katı maddelerin ayrımını sağlayan etkili bir sistemdir. Diğer yardımcı araçların işlevini kolaylaştırarak bir enerji tasarrufu sağlar. Çöktürme işlemleri bir nevi ekip çalışması gibidir. Kendisinden sonra gelen sisteme ayrıştırma kolaylığı sağlar.

Lamella nedir, ne işe yarar?

Lamella suya bulaşan atıkların, homojen yapıya dönüşmesini sağlayan yapı sistemlerinin yüzeyin oluşturmaya yarayan çökeltimdir. İnce tabaka olmasına karşın iç ve dış etkilerden koruyucudur. Bunun yanı sıra lamella sistemleri ekonomik olarakta tasarruf sağlayıcı türdendir. Çünkü atıklarda bulunan iri ve küçük cisimleri çözerek daha da derin çözülmesine yardımcı olur. Özellikle çöktürme üniteleri fabrika sanayisinde mutlaka kullanılması gerekir. Ayrıştırma bu sayede daha çabuk ve kolay hale gelir.

 

]]>
DAF Ünitesi https://zetaskimya.com/portfolio/daf-unitesi/ Mon, 13 Mar 2017 04:44:55 +0000 https://moniathemes.com/tico/?post_type=portfolio&p=2156 Daf ünitesi bir atık su temizleme sistemidir. Bu sistem genelde büyük su alanlarına kurulur. Sistem teknolojik açıdan donanımlı bir alt yapıya sahiptir.

Daf ünitesi çözünmüş hava flotasyonu olarak işlev görür. Ünite karmaşık olarak görünse de aslında işlevsel bir yapıya yer verir. Ünite kısmı özel olarak tasarlanmıştır. Mevcut olan floklar su yüzeyinde kaldığı için işlevi ortaya çıkar.

Ünite belirli katmanlardan meydana gelir. Bu katmanların her biri suyu kademeli olarak temizler. Yani su içinde mevcut olan tüm kir kalıntıları ve yağlar anında çözünüp alınır. Bu alanda floklama denilen bir yapı vardır. Bu yapı sayesinde kir kalıntıları ve en küçük partiküller bile çekilip alınır. Atık su arıtma denilen alanların hepsinde bu sistem vardır. Su içinde en küçük mikro kirleri bile çözer. En küçük kir kalıntısından en büyük kirlere kadar her biri farklı katmanlarda çözünerek çekilip alınır.

DAF Havuzu

Daf ünitesi alanının en önemli yapılarından birini de daf havuzu meydana getirir. Bu havuz içinde sistem genel katmanlardan meydana gelir. Bu havuz içinde fonksiyonel bir floklama sistemi vardır. Bu sistem sayesinde su içinde mevcut olan tüm kirler kolaylıkla çekip alınır. Havuz, su yüzeyinde biriken kabarcık ve köpük parçacıklarını bile çeker. Yani suda mevcut olan tüm kirleri alan bir kapasitesi vardır. Yağ tutucu olarak da işlev gören bir yapısı vardır. Su içinde en tehlikeli maddelerden birini yağlar oluşturur. Özellikle katı yağları çözüp atar. Bu durum suyun daha temiz olmasına katkı sunar.

Ön Arıtma Sistemleri

Daf ünitesi içinde ön plana çıkan diğer bir yapı ise ön arıtma sistemleridir. Bu sistem içinde suda özellikle yüzeye çıkan kirler alınır. Genelde dipte değil su yüzeyinde çalışma olur. Su yüzeyine çıkmış olan tüm büyük ve küçük kirler bu sistem ile beraber çekilir. Üstelik bu işlem kısa bir süreçte gerçekleşir. Teknolojik açıdan donanımlı bir sistem alt yapısına yer verir. Suyun en zor akışına sahip olduğu alanlarda bile çalışma hızı yüksektir. Özellikle mandıra ve mezbaha gibi alanlarda oldukça fazla işlev görür. Yapı olarak sulak olan her yere kurulabilen bir özelliği vardır. Bu yüzden işlem ağı da oldukça yüksektir.

Ön Çöktürme Havuzu

Yağ ayırıcı alanında ön çöktürme havuzu yer alır. Bu alanda yağlar yüzeyden çöktürülüp alınır. Ayrıca yağın yanı sıra katı olan kirler de suyun en dibine çökeltilip çekilerek alınır. Burada büyük borular devreye girer. Bu borular sayesinde çöktürme işlemi ile kirler çekilir. Borular geniş kapasiteli olduğu için kirlerin boyutu burada önem taşımaz. Her kir yapısını rahatlıkla içine çeken bir boru sistemi kurulur. Tıpkı bir paket arıtma gibi işlem gören sistem yapısı ön plana çıkar. Sadece gerekli alt yapının su altına kurulması gerekir. Kurulum işlemi daf ünitesi ile yapılır. İşlem yapıldıktan sonra da sistem çalışmaya başlar. Sistem karmaşık olarak görünse de işlem gücü oldukça yüksektir. Özellikle sağlıklı bir işlem ağı burada devreye girer. Her koşulda çalışmaya elverişli daf ünitesi vardır. Özellikle daha temiz ve hijyenik bir suya sahip olmak adına bu sistem ön plana çıkar. Bugün neredeyse her su sistemi alanında bu yapıya rastlamak mümkün. Kullanım açısından verimli bir arındırma sistemi sizlere sunulur.

DAF Ünitesi

DAF Ünitesi

]]>