Modüler Depoya Su Arıtma Sistemleri – Zetaş Kimya https://zetaskimya.com Modüler Su Deposu | Su Deposu | Yağ Ayırıcı Fri, 08 Dec 2023 17:42:40 +0000 tr hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.7 https://zetaskimya.com/wp-content/uploads/2022/08/cropped-cropped-zetas-fav-32x32.png Modüler Depoya Su Arıtma Sistemleri – Zetaş Kimya https://zetaskimya.com 32 32 Yağmur Suyu Toplama https://zetaskimya.com/portfolio/yagmur-suyu-toplama/ Fri, 08 Dec 2023 17:42:40 +0000 https://zetaskimya.com/?post_type=portfolio&p=12930 Yağmur Suyu Toplama: Çevre Dostu Bir Su Kaynağı

Günümüzde sürdürülebilir çevre uygulamaları giderek daha fazla önem kazanıyor. Su kaynaklarını daha etkili ve çevre dostu bir şekilde kullanmak da bu trendin bir parçası. Bu bağlamda, yağmur suyu toplama sistemleri, hem çevre hem de maliyet açısından sürdürülebilir bir çözüm sunuyor.

1. Yağmur Suyu Toplama Nedir?

Yağmur suyu toplama, binaların çatılarından yağan yağmur suyunu toplayarak depolama sistemleri aracılığıyla kullanılabilir suya dönüştürme işlemidir. Bu yöntem, su tasarrufu sağlamanın yanı sıra çevre dostu bir su kaynağı elde etme amacını taşır.

2. Sürdürülebilirlik ve Su Tasarrufu

Yağmur suyu toplama, su kaynaklarını daha etkili bir şekilde kullanmanın bir yoludur. Bu sistemler, özellikle bahçe sulama, tuvalet sifonları ve temizlik gibi su ihtiyacı olan alanlarda kullanılarak şebeke suyunun kullanımını azaltabilir. Bu da doğal su kaynaklarına olan bağımlılığı düşürerek sürdürülebilir bir çevre politikası oluşturur.

3. Maliyet Avantajları

Yağmur suyu toplama sistemleri, aylık su faturalarınızı düşürerek uzun vadede maliyet avantajı sağlar. Şebeke suyunun kullanımını azaltmak, su faturalarındaki maliyetleri düşürürken, yağmur suyunu ücretsiz bir şekilde kullanma olanağı sunar.

4. Kurulum ve Bakım Kolaylığı

Yağmur suyu toplama sistemleri, kurulum ve bakım açısından da kolaylık sunar. Genellikle çatıya entegre edilen su kanalları ve depolama tankları, sistemlerin etkili bir şekilde çalışmasını sağlar. Ayrıca, düzenli olarak bakım yapıldığında uzun yıllar boyunca sorunsuz bir şekilde çalışabilir.

Sonuç olarak, Yağmur Suyu Toplama Sistemleri, çevre dostu, sürdürülebilir ve maliyet etkin bir su kaynağı sağlar. Bu sistemlerle su tasarrufu yaparak çevrenin korunmasına katkıda bulunabilir ve aynı zamanda uzun vadeli maliyet avantajları elde edebilirsiniz. Yağmur suyu toplama ile doğaya saygılı ve ekonomik bir su kullanımı mümkündür.

Yağmur Suyu Toplama Projesi

Su yeryüzünde tüm canlıların yaşam kaynağıdır. Tarih boyunca tüm medeniyetler, yaşamlarını bu yüce lütfun çevresinde inşa etmişlerdir. İnsanoğlu suyu daima iki şekilde temin etmiştir bunların ilki gökten gelen, baraj ve göletlerde doğal olarak toplanan yağmur suları, diğeri ise yer altı su kaynaklarıdır. Maalesef dünyada yaklaşık 7 milyon insan temiz içme suyu bulamamaktadır özellikle Güneydoğu Asya ve Afrika kıtası bu oranın büyük kısmını oluşturmaktadır. Ancak yapılan bilimsel araştırmalar küresel ısınmanın etkisiyle Türkiye’nin de su fakiri olabilecek ülkeler arasında olacağını gösteriyor. Bilinçsizlikten dolayı değerlendirilemeyen şiddetli yağmurlar fayda sağlayamamakta, hatta bazı zararlara sebep olmaktadır. Yağmur suyu toplama sistemleri su sorunların gelecekte artmasını da göz önünde bulundurulduğunda oldukça hayati bir konudur. Yoğun yağış olan bölgelerde ve mevsimlerinde yağmur sularının toplanması geleceğimiz ve insanlık için oldukça mühim bir konudur. Türkiye’de yıllık ortalama metrekareye saatte 570 litre su düşer. Bu sular toplandığı takdirde toplanan su, temizlik ve tarım ihtiyacına yetecektir. Yağmur suyu toplama projesi, uzun ömürlüdür ve kullanımı kolaydır. Çevre Şehircilik Bakanlığı ise yağmur suyu toplama projesi hakkında bir yönetmelik çıkarmıştır.

Yağmur Suyu Toplama Yönetmeliği

Yağmur suyu toplama projesi hakkında, yağmur suyu toplama yönetmeliği Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 23 Ocak 2021 tarihinde Resmi Gazete ‘de yayınlandı. Proje alanı 2 bin metrekare den büyük olan parsellerde inşa edilecek yapılara, yağmur suyu toplama yönetmeliği ile proje zorunluluğu getirdi.

Yönetmelikte, yağmur suyu toplama projesi ile ilgili maddede; “2000 m²’den büyük parsellerde yapılacak yapılarda mekanik tesisat projesine; çatı yüzeyi yağmur sularının, tabii zemin altında tesis edilecek yağmursuyu toplama tankında toplanması, gerekmesi halinde filtre edilerek yeniden kullanılması amacıyla yağmursuyu toplama sistemi projesi de eklenir. İlgili idarelerce daha küçük parsellere ilişkin de zorunluluk getirilebilir. Yağmursuyu toplama tankı, parselin yan, arka veya parsel sınırına 3 m. den fazla yaklaşmamak kaydı ile ön bahçe zemini altında konumlandırılır. Toplama tankı tahliye hattı varsa yağmursuyu şebekesine bağlanır, atık su şebekesine bağlanamaz.” denilmektedir.

Yağmur suyu toplama yönetmeliği ile günümüzde 2 bin metrekareden büyük taşınmazlardaki inşaat projelerine bir zorunluluk getirilmiştir. Ancak, belediyeler ve ruhsat vermeye yetkili diğer kurumların, daha küçük alanlar için de yağmur suyu toplama sistemi zorunluluğu getirileceği öngörülüyor.

Önümüzdeki yıllarda öngörülen su kıtlığı düşünüldüğünde, bu zorunluluğun daha küçük parseller için de getirileceği düşünülüyor.

Yeraltı Su Deposu

Yeraltı Su Deposu

]]>
Fırın Boyalı Modüler Su Deposu https://zetaskimya.com/portfolio/firin-boyali-moduler-su-deposu/ Mon, 20 Jun 2022 14:33:09 +0000 https://zetaskimya.com/?post_type=portfolio&p=11187 Su Deposu

Fırın Boyalı Modüler Su Deposu suyu gerektiği zaman kullanmak üzere tasarlanmış olan depolar. Bu alanda betonarme, paslanmaz çelik, kagir, plastik ve fiberglas çeşitleri vardır. Genelde çatıda yer alan su depoları şehirdeki şebekelere bağlı olarak çalışır. Su deposu şebeke suyuna herhangi bir zarar geldiği zaman devreye girer. Bu depolar aracılığı ile temiz su ihtiyacı da karşılanmış olur. Binaların bodrum katlarında genellikle beton yapılı su deposu kullanılır. Binanın mevcut olan tesisat sistemine bağlı olarak işlev görür. Bina suyu kesildiği zaman bu depo devreye girer. Belli bir sistem ile bina tesisatına suyu basar. Bu depo yangın çıkması halinde de kullanım için devreye girer. Modüler su deposu birçok alanda da kullanılabilir ve dayanıklılığı test edilmiş olan bir su deposu özelliğini taşır. Kolaylıkla dış etmenlerden etkilenmez. Modül modül prizmatik bir görünümü vardır. Ancak depo alanında oldukça sağlıklı bir kullanım alanı yaratır. Temiz su ihtiyacını da anında karşılar.

Modüler Su Deposu

Fırın Boyalı Modüler Su Deposu prizmatik bir görünüme sahiptir. Dayanıklılığı üst düzeyde olan bir depodur. Birçok alanda kurulum kolaylığı vardır. Kullanılacak alana göre ebatı değişir. Kimi alanlarda daha büyük kimisinde ise daha küçük ebatlı olanları devreye girer. Montajı çok hızlı ve çok kolay olan bir depodur. Fırın Boyalı Modüler Su Deposu prizmatik olduğu için parçalı olarak işlev görür. Parçaları kurulum yapılacak alana taşınır. Bu alanda parçalar bir cıvata yardımı ile birleşir. Civatalar esnek değildir. Bu yüzden kolaylıkla birbirinden ayrışması gibi bir durum da söz konusu olmaz. Esnek kurulum özelliği ile işlevsel bir hal alan ve ihtiyaca cevap veren bir depodur.

Toz Fırın Boyalı Modüler Su Deposu

Su deposu alanında bu ürünümüz TSE ve ISO standartlarına uygun olarak üretilmiştir. Yüksek kimyasal dozajlamaların olduğu sistemlerde ise AISI 316 oksidayonuna uygun bir üretim yapılmıştır. Zetaş firması olarak toz Fırın Boyalı Modüler Su Deposu alanında ihtiyacınızı karşılıyoruz. Su deposu alanında çoklu seçenek imkanı ile hızlı kurulum ve montaj özelliğini sizlere sunuyoruz.

Not: Çekimlerdeki ışık ve matlık ayarlarından ötürü ton farkı olabilir. İstediğiniz renk kodlarını bize göndererek fırın boyalı modüler su depolarına sahip olabilirsiniz.

]]>
Yeraltı Su Deposu https://zetaskimya.com/portfolio/yeralti-su-deposu/ Mon, 20 Jun 2022 12:34:01 +0000 https://zetaskimya.com/?post_type=portfolio&p=11182 Yeraltı Su Deposu

Kullanım verimliliğini artırma ve daha ferah bir ortam oluşturma noktasında su deposu yer tespiti son derece önemlidir. Bu hususta kullanılan teknikler ve değerlendirmeler uygulama esasına uygun olup, projeyle de örtüşmesi gerekir. Uzun yıllar dayanıklı ve sorunsuz şekilde muhafaza imkanı sunan yer altı su deposu amaca yönelik en iyi alternatiflerden bir tanesidir. Toprak altına doğru şekilde montajı yapıldıktan sonra dış etkenlere bağlı olarak zarar görmeyecek düzene sahiptir. Elbette uygulamaya dair mutlaka planlı çalışma sergilenmelidir. Bu hususta uzman kadromuz yeraltı su deposu montajında tüm detayları incelemektedir. Projeye uygun şekilde alandan tasarruf ederek sizde güvenli deponuzu alabilirsiniz.

Kullanım amacı, yer kaplamaması ve depoların görülmemesi üzerine kuruludur. Sızdırmazlık özelliğine sahip olan yeraltı su deposu pürüzsüz yüzey oluşturma imkanı da sunuyor. Üretim noktasında kaliteli malzeme kullanımı sayesinde yeni maliyetlerin ortaya çıkması da önlenmektedir. Ayrıca toprakla üzeri kapatılan deponun ihtiyaç hasıl olması ya da proje değişikliği gibi etkenlere bağlı olarak yer değiştirme imkanı da bulunmaktadır. Zor gibi görünse de hem montajı hem de tekrardan sökülerek taşınma durumu uzman kadromuzca kolaylıkla yapılmaktadır. Doğru planlama sayesinde depolarınızı sorunsuz şekilde kullanıma hazır vaziyette sizlere sunmaktayız. Değişen ölçülere sahip su depolarının hidrofor kullanımına uygunluğu ve dalgıç pompa kullanımına da uygun olması önemli avantajlarından bir tanesidir.

Yeraltı su deposu kurulacak alana göre dizayn edilmekte olup, her ölçüye uygun şekildedir. Alanın büyüklüğüne ve depo hacmine göre belirlenen hususlar ile birlikte yapılan hesaplamalar doğru uygulamayı beraberinde getirmektedir. Üstünün kapatılabilir olması sayesinde sürekli olarak güneşe maruz kalmayacaktır. Açık alanlara düzensiz ve plansız şekilde monte edilen su depoların yosun tutması gibi olumsuzluklar söz konusu olmaktadır. Fakat yer altında bulunmasından dolayı muhafaza edeceğiniz suyun zarar görmesi gibi bir durum söz konusu olmayacaktır. Sağlıklı depo alanı oluşturmanızı sağlayacak olması da en önemli faydalarından bir tanesidir. Muhafaza edeceğiniz ürünün özelliğine göre de değişkenlik gösterebilecek yapıya sahiptir. Ayrıca yer altında bulunan depoların zarar görme ihtimali çok daha azdır.

İsteğe bağlı olarak dikey, yataydikdörtgen ve hatta yatay elips standartlarında üretimler gerçekleştirmektedir. Nakliyesinin çok kolay olması ve kurulumunda beklenenden çok daha kısa sürede gerçekleştirilebiliyor olması da önemli detaylardandır. Ürünlerimiz garanti kapsamında olup, yaşanabilecek sorunlarla alakalı hızlı çözümlerle sizlere hizmet vermekteyiz. Standartlara uygun şekilde imal ettiğimiz depoların kurulumunda uzman ekibimiz görev almaktadır. Montaja ek olarak teknik destek imkanımız ile de her zaman sizlerin yanındayız.

Yer Altı Su Deposu

Su depolama ihtiyacında toprak altı su depolama amacı ile kullanılan yer altı su deposu sistemleri hidrofor veya pompa seslerinin yalıtımı için oldukça elverişli bir sistemdir. Toprak altına kurgulanabilen depo sistemi uzun süre bozulmadan kullanılabilir, mekanik açıdan da az yer kaplamaktadır. Toprak altında olduğu için donma olmaz ve belirli bir ısı korunumu gerçekleşir.

Modüler Su Deposu

Suyu daha verimli ve daha güvenli şekilde kullanabilme noktasında su depoları büyük öneme sahiptir. Elbette depolamaya dair doğru malzeme seçimine ve doğru uygulama tekniğine özen gösterilmelidir. Modüler su deposu bu noktada çok önemli yere sahip olup, paslanmaz çelik içermesine ek olarak birçok farklı malzeme içererek kurulmaktadır. Kullanılan bu malzemeler paslanmaz su deposu olup sağlıklıdır. Hem montajı hem de demontajının kolay olması en büyük avantajıdır. Elbette montaja dair en önemli yapısı prizmatik modüler su deposu halinde üretilmiş olmasıdır. Prizmatik modül olarak üretildiği için de bir araya getirilmesi son derece kolaydır. Talep doğrultusunda depo hacminin arttırılabilir olması da ilerideki seviyeler açısından önemlidir. Modüler su depolarının galvanizli su deposu, toprak altı su depoları, GRP (Cam takviyeli polyester) su deposu ve paslanmaz su deposu çeşitleri bulunmaktadır. Talepler doğrultusunda uzman ekibimiz istediğiniz su deposunu sizlere sunacaktır.

Geniş kullanım alanına sahip olan modüler su deposu ;

  • konutlarda,
  • kamu veya özel kurum ve kuruluşlarda,
  • hastane,
  • eğitim kurumları,
  • oteller,
  • park,
  • bahçe,
  • alışveriş merkezi,
  • hayvancılık tesisleri,
  • endüstri ve tarım alanlarında kullanılabilmektedir.

Su ihtiyacının olduğu her yerde gönül rahatlığı ile kullanabileceğiniz yapıya sahiptir. Mantar, bakteri, yosun ve küf tutmayan özelliğe sahip olması en önemli avantajlarından birisidir. Tamamen modüler olması ve cıvatalı konstrüksiyona sahip olması da dayanıklılığını artırmaktadır. Kaynaklı şekilde imal edilmiş veya betonarme su depolarına göre çok daha dayanıklıdır. Ayrıca ekonomik ve en önemlisi de hijyeniktir. İstediğiniz ölçülere sahip modüler su deposuna sahip olabilme adına bizlerle iletişime geçebilirsiniz. Uzman kadromuz ve bu alanda son derece başarılı işlere imza atmış ekibimiz sizlere doğru bilgi aktarımında bulunacaktır. İstediğiniz zaman ürüne dair üretim başlayıp kısa sürede montaj işlemi tamamlanacaktır.

Yağmur Suyu Toplama Projesi

Su yeryüzünde tüm canlıların yaşam kaynağıdır. Tarih boyunca tüm medeniyetler, yaşamlarını bu yüce lütfun çevresinde inşa etmişlerdir. İnsanoğlu suyu daima iki şekilde temin etmiştir bunların ilki gökten gelen, baraj ve göletlerde doğal olarak toplanan yağmur suları, diğeri ise yer altı su kaynaklarıdır. Maalesef dünyada yaklaşık 7 milyon insan temiz içme suyu bulamamaktadır özellikle Güneydoğu Asya ve Afrika kıtası bu oranın büyük kısmını oluşturmaktadır. Ancak yapılan bilimsel araştırmalar küresel ısınmanın etkisiyle Türkiye’nin de su fakiri olabilecek ülkeler arasında olacağını gösteriyor. Bilinçsizlikten dolayı değerlendirilemeyen şiddetli yağmurlar fayda sağlayamamakta, hatta bazı zararlara sebep olmaktadır. Yağmur suyu toplama sistemleri su sorunların gelecekte artmasını da göz önünde bulundurulduğunda oldukça hayati bir konudur. Yoğun yağış olan bölgelerde ve mevsimlerinde yağmur sularının toplanması geleceğimiz ve insanlık için oldukça mühim bir konudur. Türkiye’de yıllık ortalama metrekareye saatte 570 litre su düşer. Bu sular toplandığı takdirde toplanan su, temizlik ve tarım ihtiyacına yetecektir. Yağmur suyu toplama projesi, uzun ömürlüdür ve kullanımı kolaydır. Çevre Şehircilik Bakanlığı ise yağmur suyu toplama projesi hakkında bir yönetmelik çıkarmıştır.

Yağmur Suyu Toplama Yönetmeliği

Yağmur suyu toplama projesi hakkında, yağmur suyu toplama yönetmeliği Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 23 Ocak 2021 tarihinde Resmi Gazete ‘de yayınlandı. Proje alanı 2 bin metrekare den büyük olan parsellerde inşa edilecek yapılara, yağmur suyu toplama yönetmeliği ile proje zorunluluğu getirdi.

Yönetmelikte, yağmur suyu toplama projesi ile ilgili maddede; “2000 m²’den büyük parsellerde yapılacak yapılarda mekanik tesisat projesine; çatı yüzeyi yağmur sularının, tabii zemin altında tesis edilecek yağmursuyu toplama tankında toplanması, gerekmesi halinde filtre edilerek yeniden kullanılması amacıyla yağmursuyu toplama sistemi projesi de eklenir. İlgili idarelerce daha küçük parsellere ilişkin de zorunluluk getirilebilir. Yağmursuyu toplama tankı, parselin yan, arka veya parsel sınırına 3 m. den fazla yaklaşmamak kaydı ile ön bahçe zemini altında konumlandırılır. Toplama tankı tahliye hattı varsa yağmursuyu şebekesine bağlanır, atık su şebekesine bağlanamaz.” denilmektedir.

Yağmur suyu toplama yönetmeliği ile günümüzde 2 bin metrekareden büyük taşınmazlardaki inşaat projelerine bir zorunluluk getirilmiştir. Ancak, belediyeler ve ruhsat vermeye yetkili diğer kurumların, daha küçük alanlar için de yağmur suyu toplama sistemi zorunluluğu getirileceği öngörülüyor.

Önümüzdeki yıllarda öngörülen su kıtlığı düşünüldüğünde, bu zorunluluğun daha küçük parseller için de getirileceği düşünülüyor.

Yeraltı Su Deposu

Yeraltı Su Deposu

]]>
Modüler Depoya Su Arıtma Sistemleri https://zetaskimya.com/portfolio/moduler-depoya-su-aritma-sistemleri/ Tue, 14 Jun 2022 12:54:40 +0000 https://zetaskimya.com/?post_type=portfolio&p=11170 Modüler Depoya Su Arıtma Sistemleri

01- Üst Seviye Elektrodu
02- Depo Üst Menhol Kapağı
03- Depo Su Seviye Göstergesi
04- Taşma Borusu
05- Merdiven
06- Depo Modülleri Birbirine Civata Somun ile Bağlantılı
07- Modüller arası Edipyen Kauçuk Conta ve Özel Silikonlu
08- Depo Altı Beton veya Çelik Kaide
09- Depo Alt Kapağı Civatalı Conta
10- Depo Tahliye Vanası
11- Alt Seviye Elektrodu

]]>