Su Arıtma Sistemleri – Zetaş Kimya https://zetaskimya.com Modüler Su Deposu | Su Deposu | Yağ Ayırıcı Mon, 05 Dec 2022 12:21:27 +0000 tr hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.2 https://zetaskimya.com/wp-content/uploads/2022/08/cropped-cropped-zetas-fav-32x32.png Su Arıtma Sistemleri – Zetaş Kimya https://zetaskimya.com 32 32 Su Yumuşatma Sistemleri https://zetaskimya.com/portfolio/su-yumusatma-sistemleri/ Mon, 25 Jul 2022 13:54:06 +0000 https://zetaskimya.com/?post_type=portfolio&p=11639 Su Yumuşatma Sistemleri

Bir su yumuşatma sistemileri, bir ev sahibinin karşılaştığı en yaygın su kalitesi sorunlarından biri olan su sertliği oluşturan mineralleri giderir. Sert su aletleri tahrip eder, banyo ve mutfaklarda ince sabun köpüğü bırakır ve saçı ve cildi kurutur. Amerika Birleşik Devletleri’nin %85’inden fazlası yemek pişirmek, temizlik yapmak ve banyo yapmak için sert suya güvenirken, su yumuşatıcılar hayati bir amaca hizmet ediyor. Bir su yumuşatıcı, sizi zamanından önce bozulan su ısıtıcılarını, pullu musluk başlıklarını ve saatlerce ve saatlerce sabunlu kalıntıları temizlemekten kurtarır. Bir su yumuşatıcıya yatırım yapmak size zaman, enerji ve para tasarrufu sağlar ve evinizi ve mülkünüzü korur.

Su yumuşatıcı nedir?

Su yumuşatma Sistemleri , tüm evi kapsayan bir filtreleme sistemidir .iyon değişimi adı verilen bir işlemle sertliğe neden olan kalsiyum ve magnezyum minerallerini suyunuzdan uzaklaştırır. Bir su yumuşatıcı, en yaygın ve yıkıcı su sorunlarından birini ele alır: sert su. Sert su, modern eve zarar verir. Borularınızda kireç birikir, onları tıkar ve su basıncını düşürür. Ölçek, bulaşık makineleri, kahve makineleri ve buz makineleri gibi cihazların ömrünü önemli ölçüde kısaltır. Sert su, sıcak su cihazlarını tahrip eder. Suyun sıcaklığı ne kadar yüksek olursa, kalsiyum ve magnezyum o kadar fazla katılaşacak ve sıcak su ısıtıcınızın içinde katı birikintilere dönüşecektir. Sert su bölgesinde yaşıyorsanız, su ısıtıcınız patlamış mısır patlatıyormuş gibi gelebilir. Bunun nedeni, ölçeğin kendisini ısıtma elemanına bağlamış olmasıdır. Isıtıcının sıcaklığı yükseldikçe ve tank genişledikçe, ısıtma elemanları üzerinde kabuklanan kireçli kaya birikintileri çatlamaya ve gerilmeye başlar. Sert su kaynaklı ölçek, bu patlamış mısır patlama sesinin suçlusudur.

Su yumuşatıcısı olmayan çamaşırlar, pis görünmesini önlemek için ekstra deterjan gerektirir. Bulaşık makinenizden çizgili ve lekeli çıkacaktır. Duş perdelerinizde ince köpük birikir ve sabun ve şampuanınız köpürmez. Sert suda banyo yapmak cildinizi kaşındırır ve kurutur, saçlarınızı cansız ve yapışkan hale getirir. Sert suyun zararlı yan etkilerini temizlemek için gereken çok fazla zaman, enerji ve para baş döndürücüdür. Bütün bir ev su yumuşatıcısı, su sertliği belasına çözümdür.

Su yumuşatıcılar nasıl çalışır?

Su yumuşatıcı, sudaki kalsiyum ve magnezyumu ortadan kaldıran iyon değişimi adı verilen bir işlemle çalışır. Sert su mineral tankına girdiğinde, küresel reçine boncuklarından oluşan bir yataktan akar.. Genellikle polistirenden yapılan bu plastik boncuklar bir sodyum iyonu ile yüklenir. Reçine boncukları anyondur, yani negatif yükleri vardır. Kalsiyum ve magnezyum minerallerinin pozitif bir yükü vardır ve bu da onları katyon haline getirir. Zıt yükler birbirini çektiği için, minerallerin negatif yükü reçine boncuklarının pozitif yüküne çekilir. Sert su reçineden geçerken, boncuklar mineral iyonlarını yakalar ve sudan uzaklaştırır. Boncuk mineral iyonu yakaladığında, sodyum iyonu serbest bırakılır. Reçine sütunu, mineral deposundan geçerken suyun tüm sertliğini sıyırır ve yumuşatılmış su evinize akar.

 CS4H KABİNET LUXURY KABİNET
 AÇIK KABNET Kuğu Dolabı
]]>
Yüzey Borulamalı Su Yumuşatma Sistemleri https://zetaskimya.com/portfolio/yuzey-borulamali-su-yumusatma-sistemleri/ Mon, 25 Jul 2022 13:44:47 +0000 https://zetaskimya.com/?post_type=portfolio&p=11637 Suda çözünmüş kalsiyum-magnezyum iyonları suda sertliğe neden olur. Aqualine su yumuşatma sistemleri sertliğe neden olan kalsiyum (Ca) ve magnezyum (Mg) iyonlarını gideren sistemlerdir. Bu nedenle yumuşatma sistemi, sudaki sertliğin giderilmesini sağlayarak içme suyunun yumuşamasına ve tadının iyileştirilmesine katkı sağlar.

Yumuşatma sistemleri, rejenerasyon işlemlerini haftanın planlanan gününde, belirtilen saatte, herhangi bir müdahaleye gerek kalmadan otomatik olarak gerçekleştirir. Doygunluğa ulaşan reçine tuzlu su ile rejenere edilerek kalsiyum ve magnezyum iyonlarından arındırılır.

su yumuşatma sistemleri

su yumuşatma sistemleri

FRP veya epoksi boyalı karbon çelik tank

ile Aqualine markalı katyonik reçine

Maksimum çalışma basıncı 6 bar’dır.

Sistem bir debimetre ile kontrol edilir

Pnömatik olarak çalıştırılan kısma valfleri (opsiyonel elektrikle çalıştırılan valfler)

S -1220 ve S -1620 alt manifold bir yan difüzördür S -2020

ve S-2420 alt düzeneği KSH difüzörlü plaka tipidir

Yüzey PVC-U malzemeden yapılmış borular (opsiyonel galvanizli yüzey borular)

Sistem giriş ve çıkışında numune muslukları ve manometreler

PLC tabanlı Siemens logolu kontrol paneli (opsiyonel dokunmatik ekran)

Elektrik 220V / 50 Hz / 1 pH

1 l için reçine; 150 gr alın.

Tuz tüketimi reçine kapasitesi 6000 Fr / litre

Pnömatik valflerin çalışması için kuru alet havası verilmesi gereklidir.

Tavsiye edilen minimum kompresör kapasitesi 100 Lt/dk @ 8 bar’dır.

]]>
Torba Filtreler https://zetaskimya.com/portfolio/torba-filtreler/ Mon, 25 Jul 2022 13:23:00 +0000 https://zetaskimya.com/?post_type=portfolio&p=11635 Torba filtreler , filtrasyonun daha az kritik olduğu ve torbaların kolayca atılabildiği birçok endüstride kullanılmaktadır. Doğal gaz işleme sektöründe amin ve glikollerde ve atık suların arıtılmasında torba filtreler kullanılmaktadır. Kaya gazı üretiminden üretilen su veya tuzlu sular, yeniden kullanımdan önce genellikle torba filtrelerle arıtılır.ek kırma, atık kuyularında kuyuya pompalanma veya merkezi bir atık işleme tesisine gönderilme. Gaz hizmetinde kullanılan yüksek sıcaklık torbaları (genellikle torbalar olarak adlandırılır) burada kapsanmamaktadır, çünkü bunlar esas olarak diğer birçok endüstride kullanılan sıcak gazlar için emisyon kontrolü için ve doğal gaz işleme kapsamı dışındadır.

Torba filtreler, torbanın içindeki kirleticileri yakalamak için dışarıya akışa sahip bir torba şeklinde yapılır. Tipik olarak, yapısal destek sağlamak için bir filtre kabında kaba bir ağ sepet ile desteklenirler. Atmayı kolaylaştırmak için tutacakları vardır ve polipropilen , polyester, naylon ve floropolimerler dahil olmak üzere birçok malzemeden yapılabilirler . Malzeme formları iğneli keçe, dokunmamış, eritilerek şişirilmiş elyaf, eğrilerek bağlanmış ağ ve kompozit malzemeler olabilir. Torba filtre formatları, ağ, tek katmanlı, çok katmanlı, dereceli gözenekli ve pilili türleri içerir. Kaldırma derecelendirmeleri 1 ile 1200 arasında değişir um. Geleneksel torba filtreler birbirine dikilir ve bu, mutlak partikül uzaklaştırma tutma yeteneklerini etkileyebilir. Bu sınırlamanın üstesinden gelmek için dikişsiz torba filtreler geliştirilmiştir ve tipik olarak polipropilen, polyester veya naylon gibi termoplastikler kullanılarak yapılır.

Torba filtreler

Torba filtreler

]]>
Seperatör Filtre https://zetaskimya.com/portfolio/seperator-filtre/ Mon, 25 Jul 2022 13:09:34 +0000 https://zetaskimya.com/?post_type=portfolio&p=11632 Seperatör Filtre sistemleri, ağırlığı sudan fazla olan katı maddelerin ya da partikül parçacıklarının santrifüj kuvveti ile sudan uzaklaştırılmasını sağlar.

Su, filtrenin giriş bölmesine teğet olarak girerken sudan ağır olan partiküller, cihaz çeperlerine doğru savrulur ve spiral hareketlerle toplama bölgesine doğru inerler.

Filtrenin alt haznesinde toplanan partiküller periyodik veya sürekli olarak manuel ya da otomatik olarak boşaltılır.

Partiküllerden ayrılmış olan su, seperatör ‘ün ortasındaki girdap vasıtası ile yukarı doğru çekilir ve çıkış hattına geçer.

 

Seperatör Filtre

Seperatör Filtre

 

Seperatör Filtre Özellikleri

  • Kesintisiz 24 saat çalışabilme özelliğine sahiptir.
  • 70 mikrona kadar tüm partikülleri tutar.
  • Yüksek kapasite aralıklarında çalışabilir
  • Otomatik olarak kendini temizleme özelliğine sahiptir.
  • Temizlik esnasında suyun kesilmesi gerekmez.
  • Yedek parça istemez, içinde hareketli parça yoktur.
  • Bakımı sadece katı maddelerin toplandığı hazneyi temizlemekten ibarettir.
  • Basınç kaybı sabittir, yüksek kapasitelerde bile debide değişim olmaz.
  • İçinde filtre elemanı olmadığı için tıkanma riski yoktur.

Seperatör filtre nedir?

Seperatör filtre yetmiş ve üstü mikron uzunluğundaki geniş bir partiküllerin sağlıklı olarak ayrıştırılmasına yardımcı olan kaliteli filtre cihazlarıdır. Paslanmaz çelikten yapılan filtrelerdir. Bununla birlikte dış etkenlere karşı korucu niteliğinden dolayı dış katmanı epoksi boya kullanılmaktadır İki tür seperatör filtre bulunmaktadır. Biri elle ayarlanabilir olan manuel tür diğeri ise otomatik olarak rahatça ayarlanabilir niteliktedir. Bu filtrelerin genel amacı kum ve mil gibi filtreden geçmesi gereken maddeleri çok rahatlıkla alt tabakasına hapseder böylelikle su temizlenerek arınma işlemi gerçekleşir.

]]>
Medya Filtrasyon Sistemleri https://zetaskimya.com/portfolio/medya-filtrasyon-sistemleri/ Mon, 25 Jul 2022 13:01:32 +0000 https://zetaskimya.com/?post_type=portfolio&p=11629 Medya Filtrasyon sistemlerinde, mineral basınçlı bir tank içerisine konur. Tank malzemesi, beslenecek suyun basıncı, kapasitesi, karakterizasyonu ve filtrasyonun kullanılacağı sektöre göre, epoksi kaplamalı karbon çelik, iç kısmı gıda normuna uygun kaplamalı, galvaniz, paslanmaz çelik veya FRP (fiber takviyeli plastik) olarak imal edilebilir.

Multimedya Filtrasyon Sistemleri

Multimedya Filtrasyon Sistemleri

Kirlilik içeren su, basınçlı tank içerisindeki medyadan geçerek, kirleticileri bırakır ve filtrelenmiş olarak çıkar. Kirleticiler ile doymuş olan medya, otomatik olarak önceden belirlenen zaman, debi veya basınç farkına göre geri yıkama işlemi ile temizlenir. Servis ve geri yıkama otomasyonu, küçük kapasitelerde tankın ağzına monte edilen otomatik kontrol valfleri ile yapılırken, büyük kapasitelerde PLC tarafından kumanda edilen tank yüzeyindeki elektrik veya pnömatik kontrollü valfler vasıtası ile yapılır.

  • Multimedya Filtrasyon Sistemleri(Kum Filtresi)
  • Aktif Karbon Filtrasyon Sistemleri
  • Demir & Mangan Filtrasyon Sistemleri
  • Arsenik Filtrasyon Sistemleri
  • Dolamit Filtrasyon Sistemleri (Nötralizasyon)
  • Ağır Metal Filtrasyon Sistemleri
  • Hidrojen Sülfür Filtrasyon Sistemleri
]]>
Kum Filtre Sistemleri https://zetaskimya.com/portfolio/kum-filtre-sistemleri/ Mon, 25 Jul 2022 12:56:37 +0000 https://zetaskimya.com/?post_type=portfolio&p=11627 Epoksi Boyalı Kum Filtre Sistemleri

Standart Özellikleri

  • Epoksi boyalı karbon çelik tanklı
  • Aqualine marka kömür bazlı aktif karbon
  • Maksimum çalışma basıncı 6 bar
  • Zaman kontrollü ters yıkama
  • Elektrik aktüatörlü kelebek vanalar ( Phömatik aktüatörlü olması durumunda fiyat farkı yoktur )
  • C-1215 ve C-1615 alt toplama yapısı ahtapot difüzör
  • C-2015 ile C-2815 arası alt toplama yapısı ayna üzeri mantar difüzör
  • PVC-U malzeme yüzey borulama ( Opsiyonel galvaniz yüzey borulama seçeneği )
  • Sistem giriş çıkışlarında numune muslukları ve manometreler
  • Elektronik kartlı kontrol panosu
  • Elektrik 220V / 50 Hz / 1 pH
  • Pnömatik vanaların çalışması için gerekli kuru enstrüman havası temini müşteriye aittir. Önerilen kompresör kapasitesi minimum 100 Lt/dk 8 bar’dır

Standart Özellikleri

  • WCY marka FRP tanklı
  • Aqualine marka kömür bazlı aktif karbon
  • Maksimum çalışma basıncı 6 bar
  • Zaman kontrollü ters yıkama
  • Elektrik aktüatörlü kelebek vanalar (Pnömatik aktüatörlü olması durumunda fiyat farkı yoktur)
  • Alt toplama yapısı ahtapot difüzör
  • PVC-U malzeme yüzey borulama (Epoksi boyalı şase üzeri)
  • Sistem giriş çıkışlarında numune muslukları ve manometreler
  • Elektronik kartlı kontrol panosu
  • Elektrik 220V / 50 Hz / 1 pH
  • Pnömatik vanaların çalışması için gerekli kuru enstrüman havası temini müşteriye aittir. Önerilen kompresör kapasitesi minimum 100 Lt/dk 8 bar’dır.

Frp Tank

FRP Tank, fiber takviyeli polimer tank demektir. FRP tank, su arıtma sistemlerinde, 20 cm ve 160 cm çap aralığında kullanılır. Bu tanklar, polietilen kılıfın üzerine fiber katkılı polyester sarılarak imal edilir. Dış yüzeyinin fiber sarılı olmasından dolayı basınca karşı oldukça dayanıklıdır. FRP tanklar, pozitif basınca oldukça dayanıklı olmasına rağmen vakuma karşı çok dayanıklı değildir. Bu nedenle, uygulamalarda mutlaka vakum kırıcı uygulanmalıdır. Alt dağıtım yapısı olarak ise lateral difüzörler kullanılmaktadır. Bu tankların bir başka özelliği de çelik tanklara göre daha hafif olduğundan taşınabilmesi, nakliyesi daha kolaydır. Paslanmaya dirençlidir. Bu tanklar bilgisayar kontrollü üretildiğinden yüksek performanslı ve güvenilirdir. Bu yönüyle frp tank kullanım alanları oldukça geniştir.

 

FRP Tanklı Kum Filtre Sistemleri

Yüzey Borulamalı

Standart Özellikler

  • WCY marka FRP tanklı
  • Maksimum çalışma basıncı 6 bar
  • Zaman kontrollü ters yıkama
  • Elektrik aktüatörlü kelebek vanalar ( Phömatik aktüatörlü olması durumunda fiyat farkı yoktur )
  • Alt toplama yapısı ahtapot difüzör
  • PVC-U malzeme yüzey borulama ( Epoksi boyalı şase )
  • Sistem giriş çıkışlarında numune muslukları ve manometreler
  • Elektronik kartlı kontrol panosu
  • Elektrik 220V / 50 Hz / 1 pH
  • Pnömatik vanaların çalışması için gerekli kuru enstrüman havası temini müşteriye aittir. Önerilen kompresör kapasitesi minimum 100 Lt/dk 8 bar’dır
]]>
Kartuş Filtre https://zetaskimya.com/portfolio/kartus-filtre/ Mon, 25 Jul 2022 12:43:21 +0000 https://zetaskimya.com/?post_type=portfolio&p=11624 Kartuş filtre, uygulama yeri ve alanına göre seçilen, başta su kaynakları olmak üzere tüm sıvıların içindeki katıları ayırmada kullanılan mekanik filtrelerdir.  Kartuş filtre genellikle bir tesisat üzerinde montajlı, filtre gövdesi içinde kullanılırlar. Filtre Gövde bağlantısını da hat üzerinde minimum basınç kaybı için en az hat çapı kadar bağlantı çapı olması istenir. Kartuş filtre boy seçimi 5” / 10″ / 20″ / 30″ / 40″ / 60” olarak bulunabilir. Kartuş filtrelerin mikron aralığı (gözenek çapı) 200 mikron ile 0,1 mikron hassasiyetindedir. Kartuş filtreler bir çok endüstrinin farklı alanlarında kullanıma uygundurlar. En hassas filtrasyondan, en kaba filtrasyon derecesine kadar farklı amaç ve uygumalar için kullanılabilirler. Kartuş filtreler 3 sınıfa ayrılır;

1) Membran Tip Kartuş Filtre – (Membrane Filters; General Electric – Suez Memtrex)
2) Derinlik Filtrasyonu yapan Kartuş Filtre – (Depth Filters; General Electric – Suez Purtrex, Hytrex, RO.Save Zplex, Hypure)
3) Yüzey Filtrasyonu yapan Filtreler – (Surface Filters; General Electric – Suez Flotrex)

Kartuş filtreler genellikle 100 ppm daha düşük kirliliklere sahip sular için tercih edilir. İşletmelerin ve proseslerin birçok noktasında kullanılırlar. ESC Arıtma Teknolojileri, GE HYTREX, GE PURTREX, GE ROSAVE vb. General Electric SUEZ marka proses kartuş filtreleri,  tasarladığımız su arıtma sistemlerinde, deniz suyunda, yağ –su filtrasyonunda, Kataforez sistemlerinde, solvent ve boya filtrasyonu gibi bir çok proses de kullanmaktadır.

Kartuş Filtre

Kartuş Filtre

Kartuş Filtre Kullanım Yerleri:

  • Ters Ozmos Membran koruyucu ön filtre
  • Şarap ve bira tesisleri proses filtrasyonu
  • Doğal Kaynak suyu dolum prosesleri
  • Tank üstü hepa ve vent filtrasyonu
  • Yağ tutucu kartuş filtreler rafineri tesisleri
  • Bakteri, virüs ve diğer mikroorganizma tutucu membran filtreler
  • Şurup ve şeker ürünleri filtrasyonu
  • Nişasta filtrasyonu,
  • Alkol filtrasyonu
  • Kataforez ve fosfatlama banyoları filtrasyonu
  • Boya imalatı prosesi filtrasyonu
]]>
Kar https://zetaskimya.com/portfolio/kar/ Mon, 25 Jul 2022 12:32:16 +0000 https://zetaskimya.com/?post_type=portfolio&p=11622 Epoksi Boyalı Aktif Karbon Filtre Sistemleri

Standart Özellikleri

  • Epoksi boyalı karbon çelik tanklı
  • Aqualine marka kömür bazlı aktif karbon
  • Maksimum çalışma basıncı 6 bar
  • Zaman kontrollü ters yıkama
  • Elektrik aktüatörlü kelebek vanalar ( Phömatik aktüatörlü olması durumunda fiyat farkı yoktur )
  • C-1215 ve C-1615 alt toplama yapısı ahtapot difüzör
  • C-2015 ile C-2815 arası alt toplama yapısı ayna üzeri mantar difüzör
  • PVC-U malzeme yüzey borulama ( Opsiyonel galvaniz yüzey borulama seçeneği )
  • Sistem giriş çıkışlarında numune muslukları ve manometreler
  • Elektronik kartlı kontrol panosu
  • Elektrik 220V / 50 Hz / 1 pH
  • Pnömatik vanaların çalışması için gerekli kuru enstrüman havası temini müşteriye aittir. Önerilen kompresör kapasitesi minimum 100 Lt/dk 8 bar’dır

Standart Özellikleri

  • WCY marka FRP tanklı
  • Aqualine marka kömür bazlı aktif karbon
  • Maksimum çalışma basıncı 6 bar
  • Zaman kontrollü ters yıkama
  • Elektrik aktüatörlü kelebek vanalar (Pnömatik aktüatörlü olması durumunda fiyat farkı yoktur)
  • Alt toplama yapısı ahtapot difüzör
  • PVC-U malzeme yüzey borulama (Epoksi boyalı şase üzeri)
  • Sistem giriş çıkışlarında numune muslukları ve manometreler
  • Elektronik kartlı kontrol panosu
  • Elektrik 220V / 50 Hz / 1 pH
  • Pnömatik vanaların çalışması için gerekli kuru enstrüman havası temini müşteriye aittir. Önerilen kompresör kapasitesi minimum 100 Lt/dk 8 bar’dır.

Frp Tank

FRP Tank, fiber takviyeli polimer tank demektir. FRP tank, su arıtma sistemlerinde, 20 cm ve 160 cm çap aralığında kullanılır. Bu tanklar, polietilen kılıfın üzerine fiber katkılı polyester sarılarak imal edilir. Dış yüzeyinin fiber sarılı olmasından dolayı basınca karşı oldukça dayanıklıdır. FRP tanklar, pozitif basınca oldukça dayanıklı olmasına rağmen vakuma karşı çok dayanıklı değildir. Bu nedenle, uygulamalarda mutlaka vakum kırıcı uygulanmalıdır. Alt dağıtım yapısı olarak ise lateral difüzörler kullanılmaktadır. Bu tankların bir başka özelliği de çelik tanklara göre daha hafif olduğundan taşınabilmesi, nakliyesi daha kolaydır. Paslanmaya dirençlidir. Bu tanklar bilgisayar kontrollü üretildiğinden yüksek performanslı ve güvenilirdir. Bu yönüyle frp tank kullanım alanları oldukça geniştir.

 

Frp tankların genel olarak kullanım alanları aşağıdaki gibidir;

  • Kum filtre sistemleri
  • Aktif karbon filtre sistemleri
  • Demir ve mangan arıtma sistemleri
  • Su yumuşatma sistemleri
  • Kuyu suyu arıtma sistemleri
  • Deniz suyu arıtma sistemi
  • Artezyen suyu arıtma sistemleri
    gibi sistemlerde frp tank yukarıda bahsedilen avantajlarından dolayı hemen her sektörde sıkça tercih edilmektedir

Aktif Karbon Filtre Sistemleri

Aktif karbon filtre sistemleri, arıtma işlerinde oldukça yaygın olarak kullanılmaktadır. Sulardaki kötü gazlardan kaynaklanan kokunun giderilmesi, renk ve tat iyileştirilmesi, suyun yumuşatılmasında kullanılan sistemlerdir.

Aktif karbon filtre sistemleri özellikle şehir şebeke suları gibi fazla klorlanmış içme suyunun klorlarını tutmakta ve suda çözünmemiş organik ve inorganik maddelerden kaynaklanan kirliliğin giderilmesinde yaygın olarak kullanılan sistemlerdir.

Bu arıtma sisteminin temelini oluşturan karbon maddeleri aktifleştirme işlemiyle yüzey alanı 100 kat artırılarak organik maddelerin absorbe edilmesiyle filtrasyon işlemini yaparlar. İnsan ve hayvan sağlığına zararlı bazı ağır metallerin giderilmesinde oldukça etkili olduğu görülmektedir. Toz aktif karbon ve granül aktif karbon olmak üzere iki cinsi bulunmaktadır. Hindistan cevizi kabuğu, odun, kömür ve petrol atıkları aktif karbon üretiminde kullanılan hammaddelerdir.

Aktif karbon filtre sistemleri çalışması incelendiğinde ise; belirli bir basınçta aktif karbon filtresine gelen basınçlı su, daha önceden hesaplanmış sürede filtreden geçer. Böylece, suda istenmeyen filtreleme ihtiyacı duyduğumuz tat, koku, aşırı klor veya organik ve inorganik maddelerin suda bulunması, renk bozukluğu gibi sorunları ortadan kaldırarak arıtma işlemini gerçekleştirir.

Çoğu su arıtma sisteminde olduğu gibi aktif karbon filtre sisteminde kullanılan filtrelerinde sürekli geri yıkamaya tabi tutularak temizlenmesi gerekir. Yoksa zamanla filtrelerin tuttuğu maddelerden dolayı sisteminde verim düşüklüğü yaşanmasına sebep olacaktır.

Aktif karbon filtre sistemlerinde dolgu malzemesi olarak genellikle kokonat (Hindistan cevizi) esaslı aktif karbon veya kör kaynaklı aktif karbon kullanılmaktadır.

 

Kuyu suyunun filtrasyonu

  • Klorlama yapılan sistemlerden fazla klorun alınması işleminde
  • Yüzeysel sularının (Nehir, Göl, Deniz) filtrasyonunda
  • Yumuşatma Sistemlerinden hemen önce ön filtrasyon işleminde
  • Arıtılmış atık suyun filtrasyonunda
  • Havuz suyu filtrasyonunda
    gibi işlemlerde Aktif karbon filtre sistemleri kullanılmaktadır.
]]>
Demir – Mangan – Arsenik Filtre https://zetaskimya.com/portfolio/demir-mangan-arsenik-filtre/ Mon, 25 Jul 2022 12:18:02 +0000 https://zetaskimya.com/?post_type=portfolio&p=11616 Demir, Mangan filtreleri özel mineraller sayesinde; suda 5ppm’e kadar olan  demir ve mangan miktarını, içme ve kullanma suyu standartlarına (Fe=0,2 ppm – Mn= 0,05ppm) kadar düşürebilmektedir. Bu özel mineraller için herhangi bir ekstra rejent malzemeye ihtiyaç olmamaktadır. Ayrıca suda bulunan hidrojen sülfit, metan, serbest karbondioksit ve yüksek konsantrasyonda organik artıkları uzaklaştırır.

ARSENİK FİLTRELERİ

Arsenik elementi Metal ile ametal arasında bir özelliğe sahip doğada en çok bulunan elementlerden biridir. Kanserojen ve toksit özelliği olan bir maddedir. Suda en çok bulunan inorganik arsenik türleri arsenit (As(III)) ve arsenattır (As(V)). Arseniğin türünü ve dağılımını suyun pH’ı, redoks potansiyeli ve sülfür, demir ve kalsiyum gibi kompleks iyonların varlığı belirler. Dünyada birçok bölgede doğal olarak oluşan yeraltı suyu arsenik kirliliği nedeniyle çok sayıda kişi arsenik zehirlenmesi riski ile karşı karşıya kalmıştır. Bu nedenle arsenik degerlerini Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) izin verdiği önceki değer olan 50µg/L’den, 10µg/L’nin altına düşürmede üretimini yaptığımız Aqualine Arsenik Filtre Sistemleri çözümleri kullanmakta ve son derece başarıyla uygulanmaktadır.

Aqualine filtrasyon sistemlerinde insan sağlığı ön planda tutulduğundan sistemlerimizde kullanılan mineraller dünya gıda normlarına uygundur.

]]>
Aktif Karbon Filtre Sistemleri https://zetaskimya.com/portfolio/aktif-karbon-filtre-sistemleri/ Mon, 25 Jul 2022 11:54:05 +0000 https://zetaskimya.com/?post_type=portfolio&p=11613 Epoksi Boyalı Aktif Karbon Filtre Sistemleri

Standart Özellikleri

  • Epoksi boyalı karbon çelik tanklı
  • Aqualine marka kömür bazlı aktif karbon
  • Maksimum çalışma basıncı 6 bar
  • Zaman kontrollü ters yıkama
  • Elektrik aktüatörlü kelebek vanalar ( Phömatik aktüatörlü olması durumunda fiyat farkı yoktur )
  • C-1215 ve C-1615 alt toplama yapısı ahtapot difüzör
  • C-2015 ile C-2815 arası alt toplama yapısı ayna üzeri mantar difüzör
  • PVC-U malzeme yüzey borulama ( Opsiyonel galvaniz yüzey borulama seçeneği )
  • Sistem giriş çıkışlarında numune muslukları ve manometreler
  • Elektronik kartlı kontrol panosu
  • Elektrik 220V / 50 Hz / 1 pH
  • Pnömatik vanaların çalışması için gerekli kuru enstrüman havası temini müşteriye aittir. Önerilen kompresör kapasitesi minimum 100 Lt/dk 8 bar’dır

Standart Özellikleri

  • WCY marka FRP tanklı
  • Aqualine marka kömür bazlı aktif karbon
  • Maksimum çalışma basıncı 6 bar
  • Zaman kontrollü ters yıkama
  • Elektrik aktüatörlü kelebek vanalar (Pnömatik aktüatörlü olması durumunda fiyat farkı yoktur)
  • Alt toplama yapısı ahtapot difüzör
  • PVC-U malzeme yüzey borulama (Epoksi boyalı şase üzeri)
  • Sistem giriş çıkışlarında numune muslukları ve manometreler
  • Elektronik kartlı kontrol panosu
  • Elektrik 220V / 50 Hz / 1 pH
  • Pnömatik vanaların çalışması için gerekli kuru enstrüman havası temini müşteriye aittir. Önerilen kompresör kapasitesi minimum 100 Lt/dk 8 bar’dır.

Frp Tank

FRP Tank, fiber takviyeli polimer tank demektir. FRP tank, su arıtma sistemlerinde, 20 cm ve 160 cm çap aralığında kullanılır. Bu tanklar, polietilen kılıfın üzerine fiber katkılı polyester sarılarak imal edilir. Dış yüzeyinin fiber sarılı olmasından dolayı basınca karşı oldukça dayanıklıdır. FRP tanklar, pozitif basınca oldukça dayanıklı olmasına rağmen vakuma karşı çok dayanıklı değildir. Bu nedenle, uygulamalarda mutlaka vakum kırıcı uygulanmalıdır. Alt dağıtım yapısı olarak ise lateral difüzörler kullanılmaktadır. Bu tankların bir başka özelliği de çelik tanklara göre daha hafif olduğundan taşınabilmesi, nakliyesi daha kolaydır. Paslanmaya dirençlidir. Bu tanklar bilgisayar kontrollü üretildiğinden yüksek performanslı ve güvenilirdir. Bu yönüyle frp tank kullanım alanları oldukça geniştir.

 

Frp tankların genel olarak kullanım alanları aşağıdaki gibidir;

  • Kum filtre sistemleri
  • Aktif karbon filtre sistemleri
  • Demir ve mangan arıtma sistemleri
  • Su yumuşatma sistemleri
  • Kuyu suyu arıtma sistemleri
  • Deniz suyu arıtma sistemi
  • Artezyen suyu arıtma sistemleri
    gibi sistemlerde frp tank yukarıda bahsedilen avantajlarından dolayı hemen her sektörde sıkça tercih edilmektedir

Aktif Karbon Filtre Sistemleri

Aktif karbon filtre sistemleri, arıtma işlerinde oldukça yaygın olarak kullanılmaktadır. Sulardaki kötü gazlardan kaynaklanan kokunun giderilmesi, renk ve tat iyileştirilmesi, suyun yumuşatılmasında kullanılan sistemlerdir.

Aktif karbon filtre sistemleri özellikle şehir şebeke suları gibi fazla klorlanmış içme suyunun klorlarını tutmakta ve suda çözünmemiş organik ve inorganik maddelerden kaynaklanan kirliliğin giderilmesinde yaygın olarak kullanılan sistemlerdir.

Bu arıtma sisteminin temelini oluşturan karbon maddeleri aktifleştirme işlemiyle yüzey alanı 100 kat artırılarak organik maddelerin absorbe edilmesiyle filtrasyon işlemini yaparlar. İnsan ve hayvan sağlığına zararlı bazı ağır metallerin giderilmesinde oldukça etkili olduğu görülmektedir. Toz aktif karbon ve granül aktif karbon olmak üzere iki cinsi bulunmaktadır. Hindistan cevizi kabuğu, odun, kömür ve petrol atıkları aktif karbon üretiminde kullanılan hammaddelerdir.

Aktif karbon filtre sistemleri çalışması incelendiğinde ise; belirli bir basınçta aktif karbon filtresine gelen basınçlı su, daha önceden hesaplanmış sürede filtreden geçer. Böylece, suda istenmeyen filtreleme ihtiyacı duyduğumuz tat, koku, aşırı klor veya organik ve inorganik maddelerin suda bulunması, renk bozukluğu gibi sorunları ortadan kaldırarak arıtma işlemini gerçekleştirir.

Çoğu su arıtma sisteminde olduğu gibi aktif karbon filtre sisteminde kullanılan filtrelerinde sürekli geri yıkamaya tabi tutularak temizlenmesi gerekir. Yoksa zamanla filtrelerin tuttuğu maddelerden dolayı sisteminde verim düşüklüğü yaşanmasına sebep olacaktır.

Aktif karbon filtre sistemlerinde dolgu malzemesi olarak genellikle kokonat (Hindistan cevizi) esaslı aktif karbon veya kör kaynaklı aktif karbon kullanılmaktadır.

 

Kuyu suyunun filtrasyonu

  • Klorlama yapılan sistemlerden fazla klorun alınması işleminde
  • Yüzeysel sularının (Nehir, Göl, Deniz) filtrasyonunda
  • Yumuşatma Sistemlerinden hemen önce ön filtrasyon işleminde
  • Arıtılmış atık suyun filtrasyonunda
  • Havuz suyu filtrasyonunda
    gibi işlemlerde Aktif karbon filtre sistemleri kullanılmaktadır.
]]>