Su Depoları – Zetaş Kimya https://zetaskimya.com Modüler Su Deposu | Su Deposu | Yağ Ayırıcı Mon, 19 Feb 2024 17:31:37 +0000 tr hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.2 https://zetaskimya.com/wp-content/uploads/2022/08/cropped-cropped-zetas-fav-32x32.png Su Depoları – Zetaş Kimya https://zetaskimya.com 32 32 Yağmur Suyu Toplama https://zetaskimya.com/portfolio/yagmur-suyu-toplama/ Fri, 08 Dec 2023 17:42:40 +0000 https://zetaskimya.com/?post_type=portfolio&p=12930 Yağmur Suyu Toplama: Çevre Dostu Bir Su Kaynağı

Günümüzde sürdürülebilir çevre uygulamaları giderek daha fazla önem kazanıyor. Su kaynaklarını daha etkili ve çevre dostu bir şekilde kullanmak da bu trendin bir parçası. Bu bağlamda, yağmur suyu toplama sistemleri, hem çevre hem de maliyet açısından sürdürülebilir bir çözüm sunuyor.

1. Yağmur Suyu Toplama Nedir?

Yağmur suyu toplama, binaların çatılarından yağan yağmur suyunu toplayarak depolama sistemleri aracılığıyla kullanılabilir suya dönüştürme işlemidir. Bu yöntem, su tasarrufu sağlamanın yanı sıra çevre dostu bir su kaynağı elde etme amacını taşır.

2. Sürdürülebilirlik ve Su Tasarrufu

Yağmur suyu toplama, su kaynaklarını daha etkili bir şekilde kullanmanın bir yoludur. Bu sistemler, özellikle bahçe sulama, tuvalet sifonları ve temizlik gibi su ihtiyacı olan alanlarda kullanılarak şebeke suyunun kullanımını azaltabilir. Bu da doğal su kaynaklarına olan bağımlılığı düşürerek sürdürülebilir bir çevre politikası oluşturur.

3. Maliyet Avantajları

Yağmur suyu toplama sistemleri, aylık su faturalarınızı düşürerek uzun vadede maliyet avantajı sağlar. Şebeke suyunun kullanımını azaltmak, su faturalarındaki maliyetleri düşürürken, yağmur suyunu ücretsiz bir şekilde kullanma olanağı sunar.

4. Kurulum ve Bakım Kolaylığı

Yağmur suyu toplama sistemleri, kurulum ve bakım açısından da kolaylık sunar. Genellikle çatıya entegre edilen su kanalları ve depolama tankları, sistemlerin etkili bir şekilde çalışmasını sağlar. Ayrıca, düzenli olarak bakım yapıldığında uzun yıllar boyunca sorunsuz bir şekilde çalışabilir.

Sonuç olarak, Yağmur Suyu Toplama Sistemleri, çevre dostu, sürdürülebilir ve maliyet etkin bir su kaynağı sağlar. Bu sistemlerle su tasarrufu yaparak çevrenin korunmasına katkıda bulunabilir ve aynı zamanda uzun vadeli maliyet avantajları elde edebilirsiniz. Yağmur suyu toplama ile doğaya saygılı ve ekonomik bir su kullanımı mümkündür.

Yağmur Suyu Toplama Projesi

Su yeryüzünde tüm canlıların yaşam kaynağıdır. Tarih boyunca tüm medeniyetler, yaşamlarını bu yüce lütfun çevresinde inşa etmişlerdir. İnsanoğlu suyu daima iki şekilde temin etmiştir bunların ilki gökten gelen, baraj ve göletlerde doğal olarak toplanan yağmur suları, diğeri ise yer altı su kaynaklarıdır. Maalesef dünyada yaklaşık 7 milyon insan temiz içme suyu bulamamaktadır özellikle Güneydoğu Asya ve Afrika kıtası bu oranın büyük kısmını oluşturmaktadır. Ancak yapılan bilimsel araştırmalar küresel ısınmanın etkisiyle Türkiye’nin de su fakiri olabilecek ülkeler arasında olacağını gösteriyor. Bilinçsizlikten dolayı değerlendirilemeyen şiddetli yağmurlar fayda sağlayamamakta, hatta bazı zararlara sebep olmaktadır. Yağmur suyu toplama sistemleri su sorunların gelecekte artmasını da göz önünde bulundurulduğunda oldukça hayati bir konudur. Yoğun yağış olan bölgelerde ve mevsimlerinde yağmur sularının toplanması geleceğimiz ve insanlık için oldukça mühim bir konudur. Türkiye’de yıllık ortalama metrekareye saatte 570 litre su düşer. Bu sular toplandığı takdirde toplanan su, temizlik ve tarım ihtiyacına yetecektir. Yağmur suyu toplama projesi, uzun ömürlüdür ve kullanımı kolaydır. Çevre Şehircilik Bakanlığı ise yağmur suyu toplama projesi hakkında bir yönetmelik çıkarmıştır.

Yağmur Suyu Toplama Yönetmeliği

Yağmur suyu toplama projesi hakkında, yağmur suyu toplama yönetmeliği Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 23 Ocak 2021 tarihinde Resmi Gazete ‘de yayınlandı. Proje alanı 2 bin metrekare den büyük olan parsellerde inşa edilecek yapılara, yağmur suyu toplama yönetmeliği ile proje zorunluluğu getirdi.

Yönetmelikte, yağmur suyu toplama projesi ile ilgili maddede; “2000 m²’den büyük parsellerde yapılacak yapılarda mekanik tesisat projesine; çatı yüzeyi yağmur sularının, tabii zemin altında tesis edilecek yağmursuyu toplama tankında toplanması, gerekmesi halinde filtre edilerek yeniden kullanılması amacıyla yağmursuyu toplama sistemi projesi de eklenir. İlgili idarelerce daha küçük parsellere ilişkin de zorunluluk getirilebilir. Yağmursuyu toplama tankı, parselin yan, arka veya parsel sınırına 3 m. den fazla yaklaşmamak kaydı ile ön bahçe zemini altında konumlandırılır. Toplama tankı tahliye hattı varsa yağmursuyu şebekesine bağlanır, atık su şebekesine bağlanamaz.” denilmektedir.

Yağmur suyu toplama yönetmeliği ile günümüzde 2 bin metrekareden büyük taşınmazlardaki inşaat projelerine bir zorunluluk getirilmiştir. Ancak, belediyeler ve ruhsat vermeye yetkili diğer kurumların, daha küçük alanlar için de yağmur suyu toplama sistemi zorunluluğu getirileceği öngörülüyor.

Önümüzdeki yıllarda öngörülen su kıtlığı düşünüldüğünde, bu zorunluluğun daha küçük parseller için de getirileceği düşünülüyor.

Yeraltı Su Deposu

Yeraltı Su Deposu

]]>
Yangın Su Deposu https://zetaskimya.com/portfolio/yangin-su-deposu/ Tue, 21 Jun 2022 11:55:23 +0000 https://zetaskimya.com/?post_type=portfolio&p=11216 Su Deposu

Yangın su deposu kuracağınız yere göre paslanmaz galvaniz gibi istediğiniz çeşitli su deposunu kullana bilirsiniz. Su deposu, gerek bireysel gerekse ticari amaç için kullanılan ve kullanım amacına göre farklı boyutları bulunan özel tanklar olarak bilinmektedir. Genel olarak silindirik, prizmatik şekle sahip olan depolarda, suyu istenilen süre kadar muhafaza etmek mümkündür. Su deposu çeşitleri, düz bir zemin üzerine yatay ve dikey olarak yerleştirilip sabitlenebilme özeliğine sahiptir. Su dahil olmak üzere çeşitli sıvıların, dökülme, sızma ve buharlaşma riski göz önünde bulundurularak güvenle muhafaza edilebilmesi için en ideal çözüm su depolarıdır. Bu depoların kalınlığı ve dayanıklılığı, istenen sıvıyı kısa ya da uzun süre güvenli şekilde saklamak için idealdir.

Yangın Su Deposu

Yangın Su Deposu

Yangın su deposu modelleri, uzun yıllar ilk günkü gibi güvenli şekilde kullanım için tasarlanmıştır. Suyun depolanmasını sağlayan tanklar, güvenle muhafaza ettiği sıvıyı istenilen yere ulaştırmaktadır. Farklı boyutlardaki depolarda muhafaza edilen büyük miktardaki sular, kişisel kullanımdan çok ticari amaç için kullanılmaktadır. Boyutu ya da ebatı ne olursa olsun su depoları, belirli standartlara uygun şekilde üretilmektedir.

Yangın Su Deposu 

Yangından korunma ve müdahale konusunda kilit nokta, yangın suyu deposunun kalitesidir. Yangın suyu deposu, doğru hesaplamalar neticesinde yönetmeliklere uygun şekilde tasarlanmışsa, amacına uygun şekilde kullanılabilir. Yangın söndürme sistemlerinden biri olan depolar, olası risklere karşı bir önlem olarak geliştirilmiştir. Yangın sırasında ivedi şekilde ulaşılabilecek bir noktaya monte edildiğinde, en pratik yangın söndürme ekipmanlarındandır.

]]>
Fırın Boyalı Modüler Su Deposu https://zetaskimya.com/portfolio/firin-boyali-moduler-su-deposu/ Mon, 20 Jun 2022 14:33:09 +0000 https://zetaskimya.com/?post_type=portfolio&p=11187 Su Deposu

Fırın Boyalı Modüler Su Deposu suyu gerektiği zaman kullanmak üzere tasarlanmış olan depolar. Bu alanda betonarme, paslanmaz çelik, kagir, plastik ve fiberglas çeşitleri vardır. Genelde çatıda yer alan su depoları şehirdeki şebekelere bağlı olarak çalışır. Su deposu şebeke suyuna herhangi bir zarar geldiği zaman devreye girer. Bu depolar aracılığı ile temiz su ihtiyacı da karşılanmış olur. Binaların bodrum katlarında genellikle beton yapılı su deposu kullanılır. Binanın mevcut olan tesisat sistemine bağlı olarak işlev görür. Bina suyu kesildiği zaman bu depo devreye girer. Belli bir sistem ile bina tesisatına suyu basar. Bu depo yangın çıkması halinde de kullanım için devreye girer. Modüler su deposu birçok alanda da kullanılabilir ve dayanıklılığı test edilmiş olan bir su deposu özelliğini taşır. Kolaylıkla dış etmenlerden etkilenmez. Modül modül prizmatik bir görünümü vardır. Ancak depo alanında oldukça sağlıklı bir kullanım alanı yaratır. Temiz su ihtiyacını da anında karşılar.

Modüler Su Deposu

Fırın Boyalı Modüler Su Deposu prizmatik bir görünüme sahiptir. Dayanıklılığı üst düzeyde olan bir depodur. Birçok alanda kurulum kolaylığı vardır. Kullanılacak alana göre ebatı değişir. Kimi alanlarda daha büyük kimisinde ise daha küçük ebatlı olanları devreye girer. Montajı çok hızlı ve çok kolay olan bir depodur. Fırın Boyalı Modüler Su Deposu prizmatik olduğu için parçalı olarak işlev görür. Parçaları kurulum yapılacak alana taşınır. Bu alanda parçalar bir cıvata yardımı ile birleşir. Civatalar esnek değildir. Bu yüzden kolaylıkla birbirinden ayrışması gibi bir durum da söz konusu olmaz. Esnek kurulum özelliği ile işlevsel bir hal alan ve ihtiyaca cevap veren bir depodur.

Toz Fırın Boyalı Modüler Su Deposu

Su deposu alanında bu ürünümüz TSE ve ISO standartlarına uygun olarak üretilmiştir. Yüksek kimyasal dozajlamaların olduğu sistemlerde ise AISI 316 oksidayonuna uygun bir üretim yapılmıştır. Zetaş firması olarak toz Fırın Boyalı Modüler Su Deposu alanında ihtiyacınızı karşılıyoruz. Su deposu alanında çoklu seçenek imkanı ile hızlı kurulum ve montaj özelliğini sizlere sunuyoruz.

Not: Çekimlerdeki ışık ve matlık ayarlarından ötürü ton farkı olabilir. İstediğiniz renk kodlarını bize göndererek fırın boyalı modüler su depolarına sahip olabilirsiniz.

]]>
Kaynaklı Su Deposu https://zetaskimya.com/portfolio/kaynakli-su-deposu/ Mon, 20 Jun 2022 13:42:13 +0000 https://zetaskimya.com/?post_type=portfolio&p=11184 Kaynaklı Su Deposu; Su kaynakları hayatın her alanında ciddi bir öneme sahip olmasıyla dikkat çeker. Büyük işletmelerin her daim aynen kendileri gibi büyük su kaynaklarına gereksinimi olur. İçme suyunda ve çeşitli türde üretimlerde aktif olarak kullanılacak olan su her zaman için arıtılmış su olmalıdır. Çünkü en sağlıklı su arıtılmış sudur. Suyu arıtma işlemi bittikten sonra ise depolama ihtiyacı meydana gelir.
Kaynaklı su deposu büyük denebilecek işletme türlerinin sık sık tercih etmekte olduğu bir su depolama ünitesi olarak her zaman için dikkat çeker. Öteki su depolarına göre büyük kapasiteye sahip olması ile bilinir. Özel üretim olarak da dikkat çeken bu ürünler fabrikadan çıkınca kurulacak olan alana getirilerek kurulumuna başlangıç yapılır.
Gereksinim duyduğunuz kadar suyu saklayabilmeniz için Kaynaklı su deposu kullanmanız gerekir. Üretilen yüksek kalitedeki her bir ürünün montajının da kusursuz bir şekilde yapılması büyük önem taşımaktadır. Montaj sırasında dikkatli olunması gerekiyor ve bunu uzman bir ekibin gerçekleştirmesi de büyük bir önem taşıyor.

]]>
Yeraltı Su Deposu https://zetaskimya.com/portfolio/yeralti-su-deposu/ Mon, 20 Jun 2022 12:34:01 +0000 https://zetaskimya.com/?post_type=portfolio&p=11182 Yeraltı Su Deposu

Kullanım verimliliğini artırma ve daha ferah bir ortam oluşturma noktasında su deposu yer tespiti son derece önemlidir. Bu hususta kullanılan teknikler ve değerlendirmeler uygulama esasına uygun olup, projeyle de örtüşmesi gerekir. Uzun yıllar dayanıklı ve sorunsuz şekilde muhafaza imkanı sunan yer altı su deposu amaca yönelik en iyi alternatiflerden bir tanesidir. Toprak altına doğru şekilde montajı yapıldıktan sonra dış etkenlere bağlı olarak zarar görmeyecek düzene sahiptir. Elbette uygulamaya dair mutlaka planlı çalışma sergilenmelidir. Bu hususta uzman kadromuz yeraltı su deposu montajında tüm detayları incelemektedir. Projeye uygun şekilde alandan tasarruf ederek sizde güvenli deponuzu alabilirsiniz.

Kullanım amacı, yer kaplamaması ve depoların görülmemesi üzerine kuruludur. Sızdırmazlık özelliğine sahip olan yeraltı su deposu pürüzsüz yüzey oluşturma imkanı da sunuyor. Üretim noktasında kaliteli malzeme kullanımı sayesinde yeni maliyetlerin ortaya çıkması da önlenmektedir. Ayrıca toprakla üzeri kapatılan deponun ihtiyaç hasıl olması ya da proje değişikliği gibi etkenlere bağlı olarak yer değiştirme imkanı da bulunmaktadır. Zor gibi görünse de hem montajı hem de tekrardan sökülerek taşınma durumu uzman kadromuzca kolaylıkla yapılmaktadır. Doğru planlama sayesinde depolarınızı sorunsuz şekilde kullanıma hazır vaziyette sizlere sunmaktayız. Değişen ölçülere sahip su depolarının hidrofor kullanımına uygunluğu ve dalgıç pompa kullanımına da uygun olması önemli avantajlarından bir tanesidir.

Yeraltı su deposu kurulacak alana göre dizayn edilmekte olup, her ölçüye uygun şekildedir. Alanın büyüklüğüne ve depo hacmine göre belirlenen hususlar ile birlikte yapılan hesaplamalar doğru uygulamayı beraberinde getirmektedir. Üstünün kapatılabilir olması sayesinde sürekli olarak güneşe maruz kalmayacaktır. Açık alanlara düzensiz ve plansız şekilde monte edilen su depoların yosun tutması gibi olumsuzluklar söz konusu olmaktadır. Fakat yer altında bulunmasından dolayı muhafaza edeceğiniz suyun zarar görmesi gibi bir durum söz konusu olmayacaktır. Sağlıklı depo alanı oluşturmanızı sağlayacak olması da en önemli faydalarından bir tanesidir. Muhafaza edeceğiniz ürünün özelliğine göre de değişkenlik gösterebilecek yapıya sahiptir. Ayrıca yer altında bulunan depoların zarar görme ihtimali çok daha azdır.

İsteğe bağlı olarak dikey, yataydikdörtgen ve hatta yatay elips standartlarında üretimler gerçekleştirmektedir. Nakliyesinin çok kolay olması ve kurulumunda beklenenden çok daha kısa sürede gerçekleştirilebiliyor olması da önemli detaylardandır. Ürünlerimiz garanti kapsamında olup, yaşanabilecek sorunlarla alakalı hızlı çözümlerle sizlere hizmet vermekteyiz. Standartlara uygun şekilde imal ettiğimiz depoların kurulumunda uzman ekibimiz görev almaktadır. Montaja ek olarak teknik destek imkanımız ile de her zaman sizlerin yanındayız.

Yer Altı Su Deposu

Su depolama ihtiyacında toprak altı su depolama amacı ile kullanılan yer altı su deposu sistemleri hidrofor veya pompa seslerinin yalıtımı için oldukça elverişli bir sistemdir. Toprak altına kurgulanabilen depo sistemi uzun süre bozulmadan kullanılabilir, mekanik açıdan da az yer kaplamaktadır. Toprak altında olduğu için donma olmaz ve belirli bir ısı korunumu gerçekleşir.

Modüler Su Deposu

Suyu daha verimli ve daha güvenli şekilde kullanabilme noktasında su depoları büyük öneme sahiptir. Elbette depolamaya dair doğru malzeme seçimine ve doğru uygulama tekniğine özen gösterilmelidir. Modüler su deposu bu noktada çok önemli yere sahip olup, paslanmaz çelik içermesine ek olarak birçok farklı malzeme içererek kurulmaktadır. Kullanılan bu malzemeler paslanmaz su deposu olup sağlıklıdır. Hem montajı hem de demontajının kolay olması en büyük avantajıdır. Elbette montaja dair en önemli yapısı prizmatik modüler su deposu halinde üretilmiş olmasıdır. Prizmatik modül olarak üretildiği için de bir araya getirilmesi son derece kolaydır. Talep doğrultusunda depo hacminin arttırılabilir olması da ilerideki seviyeler açısından önemlidir. Modüler su depolarının galvanizli su deposu, toprak altı su depoları, GRP (Cam takviyeli polyester) su deposu ve paslanmaz su deposu çeşitleri bulunmaktadır. Talepler doğrultusunda uzman ekibimiz istediğiniz su deposunu sizlere sunacaktır.

Geniş kullanım alanına sahip olan modüler su deposu ;

  • konutlarda,
  • kamu veya özel kurum ve kuruluşlarda,
  • hastane,
  • eğitim kurumları,
  • oteller,
  • park,
  • bahçe,
  • alışveriş merkezi,
  • hayvancılık tesisleri,
  • endüstri ve tarım alanlarında kullanılabilmektedir.

Su ihtiyacının olduğu her yerde gönül rahatlığı ile kullanabileceğiniz yapıya sahiptir. Mantar, bakteri, yosun ve küf tutmayan özelliğe sahip olması en önemli avantajlarından birisidir. Tamamen modüler olması ve cıvatalı konstrüksiyona sahip olması da dayanıklılığını artırmaktadır. Kaynaklı şekilde imal edilmiş veya betonarme su depolarına göre çok daha dayanıklıdır. Ayrıca ekonomik ve en önemlisi de hijyeniktir. İstediğiniz ölçülere sahip modüler su deposuna sahip olabilme adına bizlerle iletişime geçebilirsiniz. Uzman kadromuz ve bu alanda son derece başarılı işlere imza atmış ekibimiz sizlere doğru bilgi aktarımında bulunacaktır. İstediğiniz zaman ürüne dair üretim başlayıp kısa sürede montaj işlemi tamamlanacaktır.

Yağmur Suyu Toplama Projesi

Su yeryüzünde tüm canlıların yaşam kaynağıdır. Tarih boyunca tüm medeniyetler, yaşamlarını bu yüce lütfun çevresinde inşa etmişlerdir. İnsanoğlu suyu daima iki şekilde temin etmiştir bunların ilki gökten gelen, baraj ve göletlerde doğal olarak toplanan yağmur suları, diğeri ise yer altı su kaynaklarıdır. Maalesef dünyada yaklaşık 7 milyon insan temiz içme suyu bulamamaktadır özellikle Güneydoğu Asya ve Afrika kıtası bu oranın büyük kısmını oluşturmaktadır. Ancak yapılan bilimsel araştırmalar küresel ısınmanın etkisiyle Türkiye’nin de su fakiri olabilecek ülkeler arasında olacağını gösteriyor. Bilinçsizlikten dolayı değerlendirilemeyen şiddetli yağmurlar fayda sağlayamamakta, hatta bazı zararlara sebep olmaktadır. Yağmur suyu toplama sistemleri su sorunların gelecekte artmasını da göz önünde bulundurulduğunda oldukça hayati bir konudur. Yoğun yağış olan bölgelerde ve mevsimlerinde yağmur sularının toplanması geleceğimiz ve insanlık için oldukça mühim bir konudur. Türkiye’de yıllık ortalama metrekareye saatte 570 litre su düşer. Bu sular toplandığı takdirde toplanan su, temizlik ve tarım ihtiyacına yetecektir. Yağmur suyu toplama projesi, uzun ömürlüdür ve kullanımı kolaydır. Çevre Şehircilik Bakanlığı ise yağmur suyu toplama projesi hakkında bir yönetmelik çıkarmıştır.

Yağmur Suyu Toplama Yönetmeliği

Yağmur suyu toplama projesi hakkında, yağmur suyu toplama yönetmeliği Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 23 Ocak 2021 tarihinde Resmi Gazete ‘de yayınlandı. Proje alanı 2 bin metrekare den büyük olan parsellerde inşa edilecek yapılara, yağmur suyu toplama yönetmeliği ile proje zorunluluğu getirdi.

Yönetmelikte, yağmur suyu toplama projesi ile ilgili maddede; “2000 m²’den büyük parsellerde yapılacak yapılarda mekanik tesisat projesine; çatı yüzeyi yağmur sularının, tabii zemin altında tesis edilecek yağmursuyu toplama tankında toplanması, gerekmesi halinde filtre edilerek yeniden kullanılması amacıyla yağmursuyu toplama sistemi projesi de eklenir. İlgili idarelerce daha küçük parsellere ilişkin de zorunluluk getirilebilir. Yağmursuyu toplama tankı, parselin yan, arka veya parsel sınırına 3 m. den fazla yaklaşmamak kaydı ile ön bahçe zemini altında konumlandırılır. Toplama tankı tahliye hattı varsa yağmursuyu şebekesine bağlanır, atık su şebekesine bağlanamaz.” denilmektedir.

Yağmur suyu toplama yönetmeliği ile günümüzde 2 bin metrekareden büyük taşınmazlardaki inşaat projelerine bir zorunluluk getirilmiştir. Ancak, belediyeler ve ruhsat vermeye yetkili diğer kurumların, daha küçük alanlar için de yağmur suyu toplama sistemi zorunluluğu getirileceği öngörülüyor.

Önümüzdeki yıllarda öngörülen su kıtlığı düşünüldüğünde, bu zorunluluğun daha küçük parseller için de getirileceği düşünülüyor.

Yeraltı Su Deposu

Yeraltı Su Deposu

]]>
Grp Su Deposu https://zetaskimya.com/portfolio/grp-su-deposu/ Mon, 20 Jun 2022 05:55:12 +0000 https://zetaskimya.com/?post_type=portfolio&p=11179 Modüler Su Deposu

GRP su deposu, cam elyaf takviyeli modüler su deposu anlamına gelmektedir. %100 yerli teknoloji ile üretilen bu depolar, cam takviyeli polyester olarak da tanınmaktadır. Su depolama alanında öncelikli tercih edilenler arasında gelmektedir. Hammaddesi polyester reçine ile kırpılmış olan cam elyaftan oluşmaktadır. Panelleri sıcak presleme yöntemi ile üretilmekte ve yüksek tonajlı preslerde, 1500 C dereceye kadar ısıtılmış kalıplarda imal edilmektedir. Ayrıca bu paneller üzerine ekstra ısı yalıtımı uygulanabilmektedir. Üretiminde kullanılan imalat teknolojisi ile kalıplar sayesinde, ortaya çıkan paneller her iki yüzü de kürlenmiş, pürüzsüz ve dayanıklı olacak biçime gelmektedir. Modüler parça halinde paslanmaz çelik kullanılarak üretimi yapılmaktadır.Termal izolasyon için kullanılan GRP depo yüzeyi, poliüretan köpük kaplanarak sağlanmaktadır. Kullanılan yalıtım malzemesi ise, HCFC ile CFC içermemekte ve böylece doğaya herhangi bir zarar vermemektedir. İçinde yer alan katkı malzemeleri sayesinde, sağlam yapılı, uzun ömürlü, hijyenik, dengeli ve hafiftir. GRP su deposu, korozyona dayanıklı bir yapıya sahiptir. Işık geçirmedikleri için yosun oluşumu sıfırdır. Yer altı tankı olarak da kullanım imkanı sunmaktadır.

Grp Su Deposu

Grp Su Deposu

GRP su deposu montajı, özel civata sıkma makineleri ile yapılmaktadır. Dar alanlardan parçalar şeklinde geçirilerek montajlanmaktadır. İsteğe bağlı olarak gerektiğinde kolay parçalanarak başka mekana da monte edilebilmektedir. GRP modüler su deposu, içten takviyeli ya da dıştan takviyeli olarak 2 şekilde dizayn edilmektedir. İçten takviyeli kurulumlarda, su ile temas eden parçalar AISI 316’dan oluşmaktadır. Konveks olarak monte edilmiş taban panelleri, suyun statik basıncına karşı mukavemetli bir nitelikte bulunur ve böylelikle su kaçırma riski taşımamaktadır.GRP depoların taban dizaynları da dıştan ve içten flanşlı olarak dizayn edilmektedir.

GRP modüler su deposu, özel olarak tasarlanan ara bölme panelleri sayesinde içten bölünebilmektedir. Ayrıca her depoda yer alan tahliye paneli ve iç bükey drenaj paneli, tank tabanında birikmiş olan kir ve tortuyu tamamı ile boşaltmaktadır.

Grp su deposu kullanım avantajları arasında, yüksek korozyon dayanımı,bakım gerektirmemesi, düşük kurulum maliyetinin bulunması, kaymazlık özelliği, yüksek darbeye karşı dayanım, yangına dayanıklılık,dielektrik dayanıklılığı,kimyasallara karşı yüksek dayanım,antibakteriyel olması, kopma uzamasının metallere nazaran daha yüksek olması, çevre ile dost olması, yüksek mekanik dayanıklılığı, tasarım esnekliğinin bulunması, kolay tamir edilebilir özellikte olması, istenilen her renkte üretilebilmesi, her türlü iç ve dış ortamda kullanıma uygun yapıda bulunması, elektrik iletkenliği göstermemesi, homojen basınç dağılımı sağlaması, kolon,i ya da duvar gibi yapıların olması durumunda çeşitli dizayn edilebilme imkanı sağlaması, depolanan suyu istenilen sıcaklıkta tutarak koruması, enerji tasarrufu sağlaması, içindeki suyun kalitesini uzun süreli koruması, suda herhangi bir mikroorganizma bulundurmaması,40 yıla varan uzun sene ömrü ve yüksek ısıl dayanıklılığı gibi özellikler yer almaktadır.

 

 Birçok alanda kullanımı mevcut olan GRP su deposu kullanım alanları şu şekildedir:

  • Tarım sulama alanları
  • Yangın suyu tankları,
  • İçme suyu tankları,
  • Yüzme havuzları ve denge tankları,
  • Yağmur suyu ve kuyu suları,
  • Deniz suyu tankları,
  • İletkenliği çok düşük ve yüksek olan Reverz-Ozmoz suları,
  • Endüstriyel proses, chiller ve soğutucu su tankları,
  • Distilasyon ve proses tankları,
  • Kahverengi Fosseptik ile gri ev atık suları tankları,
  • Sıcak su ve kimyasal madde depolama tankları,
  • Kimyasal sıvı depolama alanları.

 Not: Montaj işlemleri, firmamız tarafından gerçekleştirilmektedir. Montajdan sonra ise bakım ve kullanım ile ilgili gerekli bilgilendirmeler yapılmakta ve teknik destek sağlanmaktadır.

GRP Modüler Su Deposu İçme Suyu Depolamada Kullanılır Mı?

Özel olarak üretilen su depoları temiz içme suyu üretilmek için oldukça etkilidir. Zaten bu su depolarının genel amacı temiz su temin edilebilmesidir. Acil durumlarda, afetlerde kullanılan etkili bir su depolama çeşididir. Hem insan sağlığına hem de çevreye dost bir depo sistemi olduğundan gönül rahatlığı ile kullanılabilir. Suyu hijyenik bir şekilde muhafaza ettiği için, içme suyu depolamada oldukça kullanışlı bir yapıya sahiptir. Depolanan suyun kalitesi asla değişmez. Bu yüzden su ihtiyacı yoğun yerlerde GRP modüler su depoları mükemmel bir tercih olacaktır. Su uzun süre depo içerisinde kalsa dahi insan sağlığını riske atacak bakteri üretimi yapmaz. İçme sularınızı güvenle bu tip depolarda saklayabilirsiniz.

GRP Modüler Su Depoları Sağlıklı Mıdır?

Su depolamada en güvenilir sistemlerden biri modüler su depolarıdır. Depolanan su, fiziksel ve kimyasal olarak formu bozulmadan muhafaza edebilecek yapıya sahiptir. İzolasyon sistemi sayesinde iç ve dış etkenlere karşı suyun yapısını korur. Suda koku, pas, tortu veya bulanıklık oluşması imkansızdır. Bu yüzden depoyu güvenle kullanabilirsiniz. Sağlığa zararlı hiçbir sorun oluşturmaz. Su ihtiyacı yoğun alanlarda, afet bölgelerinde, yoğun su ihtiyacı olan kurum ve kuruluşlarda, fabrika, hastane ve askeriyelerde su depolanmak için GRP modüler su depoları kullanılmaktadır. Suyu kaliteli bir şekilde muhafaza ettiği için oldukça sağlıklıdır. İnsan sağlığının yanı sıra çevresel olarak da güvenlidir. Bunun yanı sıra oldukça kullanışlı ve bakımı kolay olduğundan tercihen ilk sıralardadır.

]]>
Galvaniz Modüler Su Deposu https://zetaskimya.com/portfolio/galvaniz-moduler-su-deposu/ Tue, 14 Jun 2022 13:04:19 +0000 https://zetaskimya.com/?post_type=portfolio&p=11171 Galvaniz modüler su deposu paslanmaz çelik ve farklı birçok malzemelerden üretilir. Eski su depolarının aksine dayanıklılığı çok fazladır. Modüler depoların montajı ve demontajı oldukça kolaydır. Prizmatik depolar etrafında işlem görmektedir. Paslanmaz çelik haricinde alternatif olan diğer malzemeler şunlardır;

Bu üç malzeme paslanmaz çelik ile birleşerek dayanıklı bir su deposunu ortaya çıkarmaktadır. Depo 1.25 tondan 100 tona kadar ağırlığı taşıyabilirler. Geniş kapasiteleri vardır. Tamamen cıvatalı ve kaynaksız bir montajdan geçer. Yerinde ve kolay kurulum imkanı altında gelişim gösterir. Kurulum sonrası teknik destek de devreye girmektedir.

Modüler Su Deposu

Galvaniz modüler su deposu üretiminde paslanmaz çelik, sıcak daldırma galvaniz, çelik saç kaplaması, epoksi boya ve elektro statik toz boya kullanılmaktadır. Türkiye’nin her yerinde modüler prizmatik galvaniz gönderilmektedir. Montaj ekibi ile birlikte kurulumu sağlanmaktadır. Her modül yapısı 1080 mm ölçütlerinde üretilmektedir. Genel modül kapasiteleri 1250 lt ve üzerinde olacak şekilde katlanarak devem eder. Modül sayıların ebatları, eni, boyu ve yüksekliği sipariş yapılan kişi ve kurumlara göre ortaya konur. Depo içi ve dışı çift katlı bir perdelemeye sahiptir. Kolaylıkla delinmesi ya da boşluk oluşması söz konusu olmaz. Sert zeminlere çarptığı zaman bile hasara uğramaz. Kolay ve kaliteli bir kullanım sunar.

galvaniz modüler su deposu

Galvaniz Modüler Su Deposu

Paslanmaz Su Deposu

Galvaniz modüler su deposu kullanıcı açısından oldukça fazladır.

  • Eski depolara oranla prizmatik bir özelliği vardır. Yosun, bakteri ve mikrop üretmez.
  • Su depoları cıvatalarla birlikte sabitlenir. Esnek modül sistemine sahiptir. Böylece kolaylıkla kurulup açılabilir.
  • Kurulacak mekanın büyüklüğüne ve kapasitesine göre çeşitlenir.
  • Kapı eşiği ve asansör gibi dar alanlarda da geçebilecek kapasiteye sahiptir.
  • Modül paneller içte mevcut olan gerdirmelerle sabitlenerek konumlanır.
  • Kalınlık oranı eskilere oranla bir kat daha fazladır.
  • Depolar projeden geçer. Projeye bağlı olarak oluşturulur. Sadece kişi ve kurumlara göre bir oluşum söz konusudur.
  • Kurulum konusunda deneyimli kadrolar devreye girmektedir.

Tüm bunlar su deposunun avantajını ortaya koymaktadır.

Galvaniz Su Deposu

Suyun güvenilir ve insan sağlığı için uygun koşullarda depolanarak korunmasını sağlamak için çeşitli depolama türleri geliştirilmiştir. Soğuk şekillendirme yöntemi ile üretilen Galvaniz Modüler Su Deposu koku yapmayan, mikrop ve yosun gibi zararlı organizmaların üremesini önleyen, hijyen standartlarına uygun ve istenen depolama haznesine uygun şekilde galvaniz malzeme ile üretilen bir su deposu çeşididir.

Su Deposu Tamiri

Galvaniz modüler su deposu sağlam ve sağlıklı bir oluşuma yer verir. Ancak bazı durumlarda onarma işlemi gerekebilir. Bu gibi durumlarda sağlam bir alt yapıya sahip olduğu için onarma işlemi kapsamlı olmaz. Kısa sürede gereken montaj, kaynak ve onarım işlemi devreye girer. Çünkü bugünün su depoları geçmişe oranla sağlamlığı kanıtlanmış bir oluşum sergiler. Onarma işlemi yapıldıktan sonra tıpkı eskisi gibi kullanılmaya devem eder. Galvaniz modüler su deposu her alan ve yapıya uygun olan çeşitli seçenekleri ile sunulur. İhtiyaçlara cevap verecek geniş bir kapasitesi vardır. Sağlıklı bir kurulum ile kısa sürede teslim edilir. Kaliteli malzemelerden üretildiği için uzun süreye varan bir kullanımı da doğrudan kullanıcısına sunar.

]]>
Modüler Depoya Su Arıtma Sistemleri https://zetaskimya.com/portfolio/moduler-depoya-su-aritma-sistemleri/ Tue, 14 Jun 2022 12:54:40 +0000 https://zetaskimya.com/?post_type=portfolio&p=11170 Modüler Depoya Su Arıtma Sistemleri

01- Üst Seviye Elektrodu
02- Depo Üst Menhol Kapağı
03- Depo Su Seviye Göstergesi
04- Taşma Borusu
05- Merdiven
06- Depo Modülleri Birbirine Civata Somun ile Bağlantılı
07- Modüller arası Edipyen Kauçuk Conta ve Özel Silikonlu
08- Depo Altı Beton veya Çelik Kaide
09- Depo Alt Kapağı Civatalı Conta
10- Depo Tahliye Vanası
11- Alt Seviye Elektrodu

]]>
Prizmatik Modüler Su Deposu https://zetaskimya.com/portfolio/prizmatik-moduler-su-deposu/ Tue, 14 Jun 2022 12:21:01 +0000 https://zetaskimya.com/?post_type=portfolio&p=11168 Prizmatik Modüler Su Deposu

Suyun sağlıklı biçimde depolanmasını, su kesintilerinin önlenmesini sağlayan su depolarının kullanım alanları oldukça yaygındır. Günümüzde eski tip su depoları yerine modüler modeller tercih edilmektedir. Prizmatik Modüler su deposu, deponun kurulacağı alanda civatalar ile montajı yapılan, parçalar halinde üretilmiş, dayanıklı sanayi ürünleridir. Hava koşullarına karşı mukavemeti yüksek levhalardan yapılmaktadır. İzolasyon özelliği gösterdiği için soğuk depolarda kullanışlı olmaktadır.

Modüer su depolarının tercih nedenleri şu şekilde özetlenebilir:

  • modüler su depoları montajı oldukça kolaydır,
  • nakliye ve taşıması rahatça yapılabilmektedir,
  • depoların temizlik ve bakımları ile tamirat işlemleri kolay yapılabilmektedir,
  • sağlıklıdır ve dayanıklı malzemelerle üretilir,
  • depo kullanım alanına göre istenen boyut ve şekillerde üretimi yapılabilmektedir,
  • donmaya karşı silindir model modüler su deposu dayanıklı bir üründür.

Prizmatik Modüler Su Deposu

 

prizmatik modüler su deposu, galvaniz, paslanmaz çelik gibi sağlıklı ve dayanıklı malzemelerle prizmatik biçimde üretilmiş panellerin monte edilmesiyle oluşturulan su depolarıdır. Arıtılarak ya da saflaştırılarak depolanması istenilen suların hijyenik koşullarda, canlı sağlığına uygun biçimde, hava koşullarına karşı dayanıklı ürünler içinde saklanmasını olanaklı kılmaktadır.

Depolarda kullanılan prizmatik modüller, üretiminde esnek özellik göstererek deponun kullanılacağı alanda su tutulumu için alan kaybını engeller. Panellerin üretiminde solvent içermeyen toz fırın boyalar, paslanmaz çelik, mukavemeti yüksek galvaniz kullanılabilmektedir. Modüllerde membran kaplama ise malzemelerin su çekmesini ve deformasyonunu engeller.

Prizmatik su depolarının kullanım avantajları nelerdir, sorusu sıklıkla sorulmaktadır. Modüler su depolarında prizmatik modüllerin özellikleri, depoların kullanımında şu avantajları sunmaktadır:

  • prizmatik modüler su depo istenilen ölçülerde üretilebilmektedir. Bu durum, deponun kurulacağı yerde su kapasitesinin tam olarak kullanılabileceği anlamına gelir.
  • Prizmatik modüllerin kurulumu kolaydır. Kurulumu sırasında kaynak işlemi gerektirmez. Bununla beraber tamiratı ve bakımı ile temizliği de rahatlıkla gerçekleştirilebilir. Sağlam oldukları için sızıntıya yol açacak çatlak oluşumu görülmez. Bu nedenle de prizmatik modüler depolar zamandan ve paradan tasarruf sağlamaktadır.
  • Prizmatik yapısı ile engebeli özellik gösteren, düzensiz geometrik temeli olan alanlara da uyumlu biçimde tasarlanır.
  • Paslanmaz iç yüzeyi bakteri oluşumunu engelleyerek hijyen sağlamaktadır.
  • Kullanım ömürleri yüksektir.
  • Sadece su değil genel olarak sıvıların korunması için kullanılabilmektedir.

Prizmatik modüler su depoları ekonomik ve dayanıklı özellikleri ile inşaat, gıda ve petrol, kimya sanayinde, endüstriyel mutfaklarda ve işletmelerde kullanım alanı bulmaktadır. Sıvıların sağlıklı şekilde muhafaza edilmesi için depoya ihtiyaç duyanlar, yılların deneyimli firması Zetaş’ tan teknik destek talep edebilirler. Müşteri memnuniyeti ve güvenliğini ön planda tutan firmamız Zetaş prizmatik su depoları konusunda su depolarının projelendirilmesinde işlevsel ve verimliliği yüksek projelerle hizmet sunmaktadır. Zetaş su deposu projelendirme sürecinde su deposunun yapılacağı alanın özellikleri, sektör ve suyun kullanım amacı ile kurulum alanında iklimlendirme koşulları titizlikle ele alınmaktadır.

Prizmatik Modüler Su Deposu

Prizmatik Modüler Su Deposu

]]>
Silindirik Modüler Su Deposu https://zetaskimya.com/portfolio/silindirik-moduler-su-deposu/ Tue, 14 Jun 2022 11:24:41 +0000 https://zetaskimya.com/?post_type=portfolio&p=11165 SİLİNDİRİK MODÜLER SU DEPOSU

Silindirik su depolarının yapısının çok dayanıklı olmasından dolayı ileride sorun yaratabilecek gergi ve takviye ihtiva etmez. Büyük kapasiteli depolar için en iyi alternatiflerden biridir. Bağlantılarında cıvata, somun ve epidien conta kullanılarak imalatı yapılır. Kullanılan tüm parçalar aynı olduğundan yedek parça sorunu yoktur. Silindirik modüler su deposu kullanma suyu, yangın suyu, içme suyu depolamakta ve de çok yaygın tarımsal sulamalarda kullanılabilir. Montajı kolaydır ve istenilen yere taşınabilir veya kapasitesi artırılabilir. Silindirik modüler su depoları istenilen kapasiteye göre paslanmaz çelik (304-430), galvanizli veya fırın boyalı olarak yapılmaktadır.

  • Modüler depo ve aksesuarları
  • Su giriş ve çıkış ağzı
  • Seviye göstergesi ve vanaları
  • Hidrofor bağlantısı
  • Taşma borusu
  • Flatör bağlantısı
  • Üst ve alt bakım kapakları
  • Modül plaka
  • Boşaltma ağzı
Silindirik Modüler Su Deposu

Silindirik Modüler Su Deposu

]]>