Yağ Ayırıcı – Zetaş Kimya https://zetaskimya.com Modüler Su Deposu | Su Deposu | Yağ Ayırıcı Mon, 05 Dec 2022 11:50:13 +0000 tr hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.5.2 https://zetaskimya.com/wp-content/uploads/2022/08/cropped-cropped-zetas-fav-32x32.png Yağ Ayırıcı – Zetaş Kimya https://zetaskimya.com 32 32 DAF Ünitesi https://zetaskimya.com/portfolio/daf-unitesi/ Mon, 13 Mar 2017 04:44:55 +0000 https://moniathemes.com/tico/?post_type=portfolio&p=2156 Daf ünitesi bir atık su temizleme sistemidir. Bu sistem genelde büyük su alanlarına kurulur. Sistem teknolojik açıdan donanımlı bir alt yapıya sahiptir.

Daf ünitesi çözünmüş hava flotasyonu olarak işlev görür. Ünite karmaşık olarak görünse de aslında işlevsel bir yapıya yer verir. Ünite kısmı özel olarak tasarlanmıştır. Mevcut olan floklar su yüzeyinde kaldığı için işlevi ortaya çıkar.

Ünite belirli katmanlardan meydana gelir. Bu katmanların her biri suyu kademeli olarak temizler. Yani su içinde mevcut olan tüm kir kalıntıları ve yağlar anında çözünüp alınır. Bu alanda floklama denilen bir yapı vardır. Bu yapı sayesinde kir kalıntıları ve en küçük partiküller bile çekilip alınır. Atık su arıtma denilen alanların hepsinde bu sistem vardır. Su içinde en küçük mikro kirleri bile çözer. En küçük kir kalıntısından en büyük kirlere kadar her biri farklı katmanlarda çözünerek çekilip alınır.

DAF Havuzu

Daf ünitesi alanının en önemli yapılarından birini de daf havuzu meydana getirir. Bu havuz içinde sistem genel katmanlardan meydana gelir. Bu havuz içinde fonksiyonel bir floklama sistemi vardır. Bu sistem sayesinde su içinde mevcut olan tüm kirler kolaylıkla çekip alınır. Havuz, su yüzeyinde biriken kabarcık ve köpük parçacıklarını bile çeker. Yani suda mevcut olan tüm kirleri alan bir kapasitesi vardır. Yağ tutucu olarak da işlev gören bir yapısı vardır. Su içinde en tehlikeli maddelerden birini yağlar oluşturur. Özellikle katı yağları çözüp atar. Bu durum suyun daha temiz olmasına katkı sunar.

Ön Arıtma Sistemleri

Daf ünitesi içinde ön plana çıkan diğer bir yapı ise ön arıtma sistemleridir. Bu sistem içinde suda özellikle yüzeye çıkan kirler alınır. Genelde dipte değil su yüzeyinde çalışma olur. Su yüzeyine çıkmış olan tüm büyük ve küçük kirler bu sistem ile beraber çekilir. Üstelik bu işlem kısa bir süreçte gerçekleşir. Teknolojik açıdan donanımlı bir sistem alt yapısına yer verir. Suyun en zor akışına sahip olduğu alanlarda bile çalışma hızı yüksektir. Özellikle mandıra ve mezbaha gibi alanlarda oldukça fazla işlev görür. Yapı olarak sulak olan her yere kurulabilen bir özelliği vardır. Bu yüzden işlem ağı da oldukça yüksektir.

Ön Çöktürme Havuzu

Yağ ayırıcı alanında ön çöktürme havuzu yer alır. Bu alanda yağlar yüzeyden çöktürülüp alınır. Ayrıca yağın yanı sıra katı olan kirler de suyun en dibine çökeltilip çekilerek alınır. Burada büyük borular devreye girer. Bu borular sayesinde çöktürme işlemi ile kirler çekilir. Borular geniş kapasiteli olduğu için kirlerin boyutu burada önem taşımaz. Her kir yapısını rahatlıkla içine çeken bir boru sistemi kurulur. Tıpkı bir paket arıtma gibi işlem gören sistem yapısı ön plana çıkar. Sadece gerekli alt yapının su altına kurulması gerekir. Kurulum işlemi daf ünitesi ile yapılır. İşlem yapıldıktan sonra da sistem çalışmaya başlar. Sistem karmaşık olarak görünse de işlem gücü oldukça yüksektir. Özellikle sağlıklı bir işlem ağı burada devreye girer. Her koşulda çalışmaya elverişli daf ünitesi vardır. Özellikle daha temiz ve hijyenik bir suya sahip olmak adına bu sistem ön plana çıkar. Bugün neredeyse her su sistemi alanında bu yapıya rastlamak mümkün. Kullanım açısından verimli bir arındırma sistemi sizlere sunulur.

DAF Ünitesi

DAF Ünitesi

]]>
Tezgah Altı Yağ Ayırıcı https://zetaskimya.com/portfolio/tezgah-alti-yag-ayirici/ Mon, 13 Mar 2017 04:29:14 +0000 https://moniathemes.com/tico/?post_type=portfolio&p=2152 Yağ ayırıcı (tutucu) çeşitlerini bizimle iletişime geçerek temin edebilirsiniz. Dilediğiniz ölçüde, boyutta ve ebatlarda üretilmekte olup tamamen sizin ihtiyacınıza yönelik çalışmalar yapılmaktadır.

Doğru model tercihini günlük atık miktarına bağlı olarak değişmektedir. Yağ ayırıcılarımız paslanmaz olup standartlara uygun ve sertifikalıdır.

Neden Yağ Ayırıcı Kullanmalıyız?

Bilindiği üzere atık yağlar kanalizasyon şebekelerine ve arıtma tesislerine büyük zarar vermektedir. Bunun dışında 1lt atık yağ 1 milyon lt suyu kirletmektedir. Bu atık yağların ulaştıkları göl, dere, deniz, akarsu gibi yerlerle olan temasında üst yüzeyde tabaka halinde bulunarak suyun oksijenle temasını engellemekte ve suda yaşayan canlılara zarar vermektedir.

NOT: Yukarıdaki sistemler her türlü dizayn, imalat, işçilik hatalarına karşı 2 yıl garanti ve ücretsiz servis, ayrıca 15 yıl süreyle ücretli yedek parça ve hizmet garantimiz mevcuttur

Yağ ayırıcı

Yağ Ayırıcı

]]>
Endüstriyel Yağ Ayırıcı https://zetaskimya.com/portfolio/endustriyel-yag-ayirici/ Thu, 09 Mar 2017 07:23:04 +0000 https://moniathemes.com/tico/?post_type=portfolio&p=1977 Paslanmaz Endüstriyel Yağ Ayırıcı

 

Yağ ayırıcılar, birçok sektörde kullanılan ve farklı varyasyondaki yağları ayırmak amaçlı üretilen bir üründür. Şebekeye giren yağı sudan ayırmak için kullanılır. Yağ ayırıcılar çeşitli malzemelerden üretilebilmektedir. Bunlara, AISI 304 ve HDPE gibi örnekler verilebilir.

Yağ ayırıcılar pratikte 3 aşamadan oluşur;

  • Suyun giriş bölgesi ilk bölümdür. Giriş yapan atık su meshli hazneye dökülerek toplanır ve büyük çaptaki tortular bu haznede kapalı kalır.
  • Yağın diğer bölgelerden ayrıldığı bölüm orta bölgesidir. Yağ buradaki kapaklı bölmeden alınır.
  • Son Bölüm ise atık suyun seperatöre girerek geçtiği bölmedir. Hidrolik basınçla birlikte su, yağ haznesini tamamen seperatör içinde kaybeder ve suyun tekrar kazanımı sağlanır

NOT: Yukarıdaki sistemler her türlü dizayn, imalat, işçilik hatalarına karşı 2 yıl garanti ve ücretsiz servis, ayrıca 15 yıl süreyle ücretli yedek parça ve hizmet garantimiz mevcuttur

 

Yağ Tutucu

 

Yağ tutucu, endüstriyel olarak bilinen ve desteklenen çevre dostu sistemlerden biridir. Kanalizasyonda suyun içerisinde kalmış olan yağları ayrıştıran bu sistem, atık yağların denize yahut herhangi bir çevreye karışmasını önlemekte ve bu sayede çevre kirliliğine engel olarak dünyamızın canlı çeşitliliğini korumaktadır.

  • Yağ Tutucu Nasıl Çalışır? 

Yağ tutucu yahut diğer adlarıyla yağ tortu tutucu ve yağ kapanı olarak da bilinen bu sistem, basit bir mekanizma kurularak sağlanır. Bu mekanizma varillerin yatak şekildeki duruşuna benzemektedir ve üç hazneden oluşmaktadır. Bu bölümler ise işlemsel olarak anlatırsa, ilk başta bu sudan daha ağır kütledeki yağ atıkları, kafes tarzı bir yerde baskıyla filtrelerde biriktirilerek tortu hâline getirilir. Daha sonra suyun yüzeyinde bulunun yağ atıkları ise farklı bir haznede biriktirilir. En son aşamasa ise atık suyun temizlenip kanalizasyona verilmesi ile son bulmaktadır.

  • Yağ Tutucu Nerelerde Kullanılır? 

Yağ tutucular aslında çevrenin temizliği için kesinlikle kanalizasyona yağ atığı bırakan her işletme, yahut bölgede kullanılmalıdır. Bunlara örnek olarak verebileceğimiz yerler:

Okul

Kafe

Fabrika

Hastane

Restoran

Et tesisleri

Alışveriş merkezleri

gibi bir çok alanda kullanılmaktadır. Söylenildiği gibi yağ atığının kanalizasyona verildiği her yerde kullanılır ve kullanılmalıdır.

  • Yağ Tutucunun Önemi Nedir? 

Yağ ayırıcı yahut diğer adlarıyla yağ kapanı olan; atık yağların tutulmasını sağlayan sistem çevre temizliği için desteklenen ve şu an günümüzde ise devletin çevreyi korumak amaçlı bir kural hâline getirdiği sistemdir. Bu yağ tutucular sayesinde atık yağlar denize yahut herhangi bir çevreye bulaşmadan, çevreyi kirletmeden, canlı çeşitliliğine yani tabiatın döngüsüne zarar vermeden atıklar korunur.

  • Yağ Tutucu Fiyatları Neye Göre Belirlenir? 

Yeni açmış olduğunuz bir işletmeye yağ tutucu sistemi kurdurtmak istiyorsanız öncelikle atık yağ kapasitesine bakılmalı ve buna uygun bir model belirlenmelidir. Çünkü yağ tutucu sisteminde kapasiteler arası fiyat farkı değişkenlik gösterebilir.

  • Bizlerin Dikkat Etmesi Gereken Hususlar 

Bu yağ atıklarını en aza indirmek için sadece yağ tutucular kullanmak yetmeyecektir. Bizlerin de tabii çevre ve bu yağ tutucu sistemlerinin daha az arızalanması için çevreye karşı bilinçli olmamız gerekmektedir. Yemeklerimizi yaparken bilhassa kızartma yemeklerinden sonra artan yağları kullanılmayacak durumdaysa lavaboya değil, bir kavanoza koymalıyız. Evde biriktirdiğimiz bu atık yağları geri dönüşüm tesislerine bırakabilirsiniz. Yemek yedikten sonra örneğin çorbanın tortusu kaldığında, yahut herhangi bir yemeğin tortusu kaldığında bunu bir çöp torbasına aktarın. Kanalizasyona elimizden geldiğince daha az yemek artığı bırakmalıyız.

]]>