Modüler Su Deposu
Su depoları ev, iş yerleri ve fabrikalarda suyun depolanması amacıyla kullanılmaktadır. Bu su kesintisi, su ısıtma ve basınçlı su yaratabilmek gibi birçok amaçla kullanabilmektedir. Peki su deposu çeşitleri nelerdir? Su deposu alırken nelere dikkat edilmeli? Ve Modüler su deposu nedir? bu soruların cevaplarına ve daha fazlasına yazımızın devamından ulaşabilirsiniz.
Kullanım amacına ve bütçe gibi nedenlere bağlı olarak birçok su deposu çeşidi bulunmaktadır. Bu çeşitlerden bazıları yatay su deposu, dikey su deposu, toprak altı su deposu, GRP su deposu, modüler paslanmaz su deposu ve galvaniz su deposudur. Yaz aylarında yağışların az olması, nüfus artışı ve bilinçsiz su tüketimi nedeniyle su kesintileri sıkça yaşanmaktadır. İnsanoğlunun temel ihtiyaçlarından biri olan suya, kısa sürede olsa ulaşamama ciddi sorunlara neden olabilmektedir. Bu sorunlarla karşı karşıya kalmamak adına su deposu tercih edilmektedir. Siz de evinize veya iş yerinize su deposu taktırarak su kesintilerinde susuz kalmayı engelleyebilirsiniz. Peki, su deposu alırken nelere dikkat etmeliyim? Bu sorunun bazı cevaplarını maddeler halinde sıraladık:
- Su deposundan gelecek suyu tüketim amacıyla kullanacaksanız mutlaka bakteri ve mikrop tutmayan su depolarını tercih etmelisiniz.
- Evinize su deposu taktırmak istiyorsanız mutlaka su tüketim oranınıza bağlı olarak su deposu tercih etmelisiniz. Bu nedenden dolayı profesyonel hizmet veren bir firma ile iletişime geçmelisiniz. Profesyonel olarak hizmet vermeyen bir firma seçiminde kar payının daha yüksek olacağından dolayı sanayi alanlarında ticari amaçla kullanılan büyük su depolarından bir tanesinin kurulumunu yapabilirler. Bu çatınıza yük olmasının yanı sıra suyun yenilenmesini yavaşlatacaktır.
- Kötü bir firma seçiminin çıkaracağı sorunlardan bir tanesi de yanlış montaj nedeniyle su deposunun düşmesidir. Bu sorun maddi ve manevi sorunlara neden olmaktadır.
İstanbul Su Deposu
İstanbul yaz aylarında oldukça sıcak olup su deposu tercihinde dikkat etmelisiniz. Eğer ki su deposundaki suyu sulama ve yıkama gibi işlemler dışında tüketim amacıyla kullanacaksanız mutlaka polietilen maddesi ile üretilmiş su depolarını tercih etmelisiniz. Bunun nedeni ise güneş ışınlarına maruz kalan su depolarının suda bakteri ve mikrop oluşturmasıdır. Polietilen maddesi ile üretilen su depolar ise güneşe maruz kalsa bile suya herhangi bir zarar vermeyecektir. Her ihtiyaca uygun olarak 1 – 3 – 5 – 10 – 20 tonluk su deposu bulunmaktadır. İhtiyaç duyulan su deposunun kapasitesi artması durumunda ekipler adresinize gelerek deponun kurulumunun yapılacağı alanı belirleyecektir. Yüksek hacme sahip depolar genellikle çatı yerine zemine konularak suyu yaşam alanına motor desteği ile aktarılır. Bu durum genellikle yüksek katlar için geçerli olup aşağı katlar için gerek olmayabiliyor. Eğer ki çatı katınız seçtiğiniz su deposunu taşıyabilecek bir zemine sahip ise çatıya kurulum sağlanır. Bu kurulum biraz daha zor olsa da kullanım açısından faydası oldukça yüksektir. İstanbul’da su deposu hizmeti veren birçok firma bulunmaktadır. Her sektörde olduğu gibi bu sektörde de işini güzel yapan ve yapmayan taraf bulunmaktadır. Montaj aşamasının doğru şekilde yapılmaması halinde su deposu metrelerce yüksekten aşağı düşerek can ve mal kaybına neden olabilmektedir. Özellikle bu durumun İstanbul’da sıkça yaşandığı görülmektedir.
Modüler Su Deposu
Su içerisinde belirli ölçüler aralığında mineral değerleri yer almaktadır. Bu değerlerin bozulması durumunda, su içilebilirlik durumundan çıkarak atık su kategorisine girebilir. Modüler su deposu ise suyun değerlerinde yaşanabilecek değişikliği minimize eder. Bu sayede diğer su depolarına oranla suyun içilebilirlik durumu en sağlıklı şekilde kalacaktır. Özellikle ev gibi yaşam alanlarında modüler su deposu kullanmanız önerilir. Bunun yanı sıra modüler su deposunu tercih etmeniz için birçok neden bulunmaktadır. Bu nedenlerden bazılarını maddeler halinde sıraladık:
- Sağlam: Bütün parçaları bilgisayar ortamında kusursuz olarak hesaplanıp yapılan modüler su deposu, montaj sonrasında oldukça sağlam olur. Sert hava koşullarına dayanıklı olup doğal yollarla herhangi bir zarar görmez.
- Nakliye Kolaylığı: Genellikle su depoları tek parça olması nedeniyle taşınması oldukça zordur. Özellikle bina çatılarına konulan su depolarında vinç ve daha çok personel ihtiyacı gerekmektedir. Modüler su deposu yap-boz şeklinde olması nedeniyle merdivenlerden taşınması oldukça basit yapıya sahiptir. Kişiler genellikle evlerini taşırken su deposunu taşımak zahmetli olması nedeniyle taşımazlar. Modüler su deposu hızlı bir şekilde sökülerek yeni yaşam alanınıza rahatça taşınarak hızlıca kurulumu sağlanabilir.
- Kimyasal İşlemler Uygulanmaz: Bazı su depolarının kurulumunda kaynak gibi birçok kimyasal işlemler yapılmaktadır. Bu işlem suya zarar verebileceğinden dolayı pek önerilmez. Modüler su deposunda herhangi bir kimyasal işlemler uygulanmaz.
- Bakım ve Tamir Kolaylığı: Yapboz şeklinde bir yapıya sahip olan modüler su deposu, herhangi bir zarar görmesi durumunda bütün su deposunun değişmesine gerek kalmadan zarar gören parçasını değiştirmek yeterli olacaktır. Bakımı ise oldukça zahmetsiz ve düşük maliyetlidir.