Yağ Ayırıcı Nedir, Nasıl Çalışır

Yağ Ayırıcı Nedir, Nasıl Çalışır

Yağ Ayırıcı Nedir, Nasıl Çalışır

Yağ ayırıcı nedirBasitçe söylemek gerekirse, bir yağ-su ayırıcı, adından beklediğiniz şeyi yapar – yağı ve askıda katı maddeleri sudan ayırarak sıyırıp uzaklaştırabilir.

Yağ sudan daha hafiftir, bu nedenle yukarı doğru yüzme eğilimindedir. Bununla birlikte, her türlü kirletici madde ile dolu olan atık suyun doğası gereği, bazı yağ partikülleri, özellikle küçük damlacıklar asılı kalabilir.

Yağlı su ayırıcılar, yağ ve su arasındaki yerçekimi farkına dayalı olarak yağı hedeflemek için özel olarak tasarlanmıştır ve daha ağır katıların (çamur) dibe çökmesine izin verirken yağ yukarı çıkar ve orta katmanda ek atık su bırakır. Çamur daha sonra kazınabilir, yağ üstten sıyrılabilir ve atık su ileri arıtma için hareket edebilir.

Yağ ayırıcı nasıl çalışır? Atık su, en büyük katıları ayırmak için filtrelerden geçtikten sonra, arıtılmak üzere yağ su ayırıcıya yönlendirilir. Çoğu durumda, atık su bir dizi hazneden geçer.

Bu hazneler yağ, su ve çamuru üç farklı alana ayırmaya yardımcı olur. Ağır çamur ve askıda katı maddeler dibe düşer.

Atık su haznelerden geçerken, yağ partikülleri yüzeyin üzerine yuvarlanarak bunların toplanıp daha büyük kürecikler oluşturmasına olanak vererek kaldırma kuvvetini artırır. Bu da, daha fazla yağın ayrılmasına ve suyun üstüne yükselmesine yardımcı olur.

Yağ su ayırıcı, yağ ve çamurun büyük çoğunluğunun uzaklaştırılmasını sağlar.

Yağ ve Su Neden Ayrı? Petrolle ilgili sorun nedir? Neden sudan ayrılması gerekiyor? Basitçe söylemek gerekirse, çevresel bir tehlike oluşturabilir.

Atık suda bulunan yağlar, yalnızca evlerin, restoranların ve diğer ticari kuruluşların kanalizasyona akıttığı yemeklik yağları ve gresleri değil, aynı zamanda petrol ve diğer tehlikeli ürünleri de içerebilir. Bunlar ekolojik sistemleri bozabilir ve bitkilere, hayvanlara ve hatta insanlara zarar verebilir.

Borularınızı tıkayabilirse, kesinlikle çevreye zarar verebilir. Bu nedenle onu atık sudan ayırıyoruz,

Yağ Ayırıcılar Nasıl Çalışır?

Yağ ayırıcılar neredeyse her zaman çelikten yapılır. Yağ yüklü tahliye gazı, yağ ayırıcının çok geniş iç hacmine girdiğinde, hızını hemen yavaşlatır. Bu düşük hız, iyi yağ ayırmanın anahtarıdır. Yağ, bir sis şeklinde tahliye gazı ile karıştırılır. Bu soğutucu akışkan/yağ sisi şimdi, sis karışımını yön değiştirmeye zorlayan dahili bir bölmeye giriyor. Aynı zamanda bu sis karışımı bu perdelerin yüzeyinde hızla yavaşlamaktadır. Çok ince yağ tanecikleri birbiriyle çarpışarak daha ağır tanecikler oluşturur. Son olarak, ince gözenekli elekler yağı ve soğutucuyu daha da uzağa ayırarak daha büyük yağ damlacıklarının oluşmasına ve ayırıcının dibine düşmesine neden olur. Çoğu zaman, herhangi bir metalik parçacığı toplamak için yağ karterinin tabanına bir mıknatıs bağlanır. Yağ seviyesi bir şamandırayı yükseltecek kadar yükseldiğinde, bir yağ dönüş iğnesi açılır ve yağ, kompresör karterine bağlı küçük bir dönüş hattı yoluyla kompresör karterine geri gönderilir. Soğutma veya iklimlendirme sisteminin yüksek ve alçak tarafları arasındaki basınç farkı, yağın yağ ayırıcıdan kartere gitmesi için itici güçtür.

Yağ ayırıcı sistemin yüksek tarafında ve kompresör karteri alçak tarafındadır. Bu şamandıralı yağ dönüş iğneli valfi, temiz yağın otomatik olarak kartere geri dönmesini sağlamak için yağ karterinde yeterince yüksek yerleştirilmiştir. Şamandıra mekanizmasını çalıştırmak için sadece az miktarda yağa ihtiyaç vardır. Bu, herhangi bir zamanda karterde yalnızca az miktarda yağın bulunmamasını sağlar. Yağ ayırıcının karterindeki yağ seviyesi belirli bir seviyeye düştüğünde, şamandıra iğneli valfi kapanmaya zorlar.

Yağ ayırıcıdan krank karterine giden yağ dönüş hattı, oda (ortam) sıcaklığının hemen üzerinde olmalıdır. Bu, kızgın yağ ayırıcıdan hatta ısı iletiminden kaynaklanır. Yağ dönüş hattı soğuk veya dokunulamayacak kadar soğuksa, yağdan geçerken içinde buharlaşan sıvı soğutucu olabilir. Bu sorun, yağ ayırıcı kabuğunun yalıtılmamasından ya da yetersiz şekilde yalıtılmasından ve çok soğumasından kaynaklanabilir. Kabuk çok soğuksa, tahliye gazlarını çok fazla soğutabilir ve bu da yağ ayırıcının tabanında yoğuşmuş (sıvı) soğutucuya neden olabilir. Bu, ayırıcının tabanındaki artan yağ ve sıvı soğutucu karışımı seviyeleri nedeniyle şamandıranın çok sık yükselmesine neden olacaktır.

Şamandıra yükselip delik açıldığında, sıvı soğutucu ve yağ karışımı yağ dönüş hattından geçer. Sıvı soğutucu ani basınç düşüşünden buharlaşacak ve dönüş hattında düşük sıcaklıklara neden olacaktır.

 

Yorum Ekle

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.